Navigatie
14 april 2010     Gerechtshof Arnhem
Vrijspraak  in de zaak Lucia de B.
Lucia leest de post

Uw REACTIES


Plaats een reactie


Dag Lucia,

De afgelopen dagen heb ik je boek gelezen, met stijgende verbazing en groeiende onthutsing. Hoe is het mogelijk dat dit gebeurt in Nederland. Dit is jou overkomen. Aangedaan door andere mensen. Niet één zieke geest, nee talloze mensen die je in een kwaad daglicht hebben willen zetten en je daarmee van je vrijheid beroofd hebben. Ik begrijp er helemaal niets van... Denken mensen niet na over wat ze een ander in de schoenen proberen te schuiven? Weerzinwekkend vind ik het.

Ik heb diep respect voor je doorzettingsvermogen en ik ben blij voor je dat er mensen als Metta om je heen waren die zich zo voor je ingezet hebben. Ik hoop ook dat je dit alles uiteindelijk een plekje zult kunnen geven en nog of weer kan (gaan) genieten van de mooie dingen van het leven.

vriendelijke groeten,
Liesbeth
Onderwerp: revisieraad

Hierbij wil ook ik graag Lucia en alle mensen die haar geholpen en gesteund hebben feliciteren met de vrijspraak.

Ik heb het boek van Lucia nog niet gelezen maar dat van Metta de Noo wel. Het is te bar voor woorden dat burgers hun hele leven op z'n kop moeten zetten om een onschuldige medeburger vrij te krijgen. Het is een schande dat burgers dit moeten doen omdat degene die het zouden moeten doen te kort schieten. Kortom, die onafhankelijke revisieraad is hard nodig.
Mijn column hierover kunt u lezen op:
http://www.louishagemann.nl/2010/04/18/irene-easton-in-de-pers-wij-eisen/sitemap

groeten van Irene Easton
Onderwerp: Nummer over Lucia

Hallo,
Mijn naam is N.W. en ik woon in S.
Ik had nog nooit van Lucia de B. gehoort totdat ik een nummer van Tangarine hoorde over haar.
Het leek mij wel leuk als Lucia die te horen kreeg.

Het nummer is te horen op het album: Between the Lines
Op een website wordt er over dit nummer gezegd:
"Judging Lucia" springt er dan ook uit dankzij de politiek geëngageerde tekst, waarin de luisteraar moet worden overtuigd van de onschuld van Lucia de B., die is veroordeeld voor de moord op meerdere ziekenhuispatiënten.
www.musicfrom.nl/magazine/recensies/27512/tangarine-between-the-lines.html
Dit wou ik toch even onder de aandacht brengen, omdat ik dit zelf een leuke band vind en ze altijd hebben geloofd in de onschuld van Lucia.

N.W. te S.
17 jaar
www.myspace.com/tangarinenl
www.tangarine.nl
Dag Lucia, wat ben ik blij voor je dat er eindelijk gerechtigheid is.
Ik leef echt met je mee, daar ik met het gerechtshof en hof dezelfde bevooroordeling meemaak en het weggooien van bewijzen die voor ons pleiten. Verder worden vooronderstellingen/roddels die tegen ons pleiten als feiten beschouwd. Den Haag schijnt hierin de kroon te spannen.
Justitie is onafhankelijk doch helaas niet onpartijdig en onbevooroordeeld. Ik hoop dat deze zaken gaan stoppen. Dat de rechterlijke macht weer recht gaat spreken, gecontroleerd gaat worden en ontslagen kunnen worden.
Als ex verpleegkundige is het voor mij ook een punt om met je mee te voelen. kHeb helaas nooit in Den Haag gewerkt. Rotterdam behoorde meer tot mijn regio.
Toch is iedere situatie anders en besef ik dat ik zelf nooit ten volle kan beseffen wat het inhoudt om überhaupt in een gevangenis te moeten verblijven.
Ik hoop en bid dat je je leven weer kunt opbouwen en dat je volledig wordt gerehabiliteerd.
Ik hoop dit ook voor mijn gezin, dat nog volop veroordeeld wordt tgv een rancuneuze ex. Als je iemand niet mag in Nederland, is het blijkbaar zeer gemakkelijk iemand veroordeeld te krijgen.
Dit moet stoppen....
Als er vragen zijn naar mij toe, of tips, ik verneem deze graag.
Hartelijks E.
Beste Lucia,

Wat ben ik geschokt over de gang van zaken, nu ik mij heb verdiept in hoe dit proces verlopen is. Ik vertrouwde altijd wel redelijk op ons rechtssysteem, maar nu zie je maar hoe psychologische groepsprocessen ook op rechters, directeuren van ziekenhuizen, media en collega's grote vat hebben.

Ik ben zelf psychologe en ben ervan overtuigd dat niemand is vrijgesteld van dit soort processen, ook de zogenaamde 'geleerde heren en dames' niet. Ik vind het verschrikkelijk dat jij hier de dupe van bent geworden. Je zou toch hopen op enig vermogen tot zelfreflectie van dit soort gestudeerde mensen.

Ik heb bewondering voor jouw kracht en vastberadenheid. Ik hoop dat je leert leven met de schade die jou berokkend is.

Hartelijke groet,
Is.
hi metta ..

gefeliciteerd met de vrijspraak officieel nu met lucie ..
geweldig dat ze nu eindelijk verlost is van dit idiote en heftig gebeuren met haar ..
hoop dat ze haar in haar leventje nu haar weg vindt .. en mag genieten .. zich gelukkig mag voelen in elk geval ..

heel veel succes voor alle betrokkenen ..

groet ,
wout
Dag Metta en Lucia,

Alles is, denk ik inmiddels al gezegd, maar ik heb nog geen reactie gezien op het boek dat Lucia geschreven heeft. Ik heb het gelezen en het is in ieder geval duidelijk, dat er toch nog iets goeds uit dit vreselijke drama voor Lucia is voortgekomen: Ze heeft een geweldig indrukwekkend boek geschreven.

Het is niet alleen indrukwekkend door de inhoud, maar ook door de toon/stijl. Het is nuchter geschreven, niet rancuneus en erg overtuigend. Het had makkelijk een sentimenteel verhaal kunnen worden, maar dat is het dus niet. Echt goed. Even indrukwekkend en sterk als de schrijfster zelf die ik bij Nova en Pauw/Witteman zag.

Fantastisch dat Lucia nu eindelijk echt vrij is en echt volledig gerehabiliteerd.
Gefeliciteerd!

Hartelijke groet,
J.vd.L.
Hallo Lucia,

eindelijk mag ik je feliciteren.
Wat fijn nu vrij[spraak]!
Geniet ervan!
Ik hoop dat dat ook lukt want wat een trauma.
Ik ben zo blij dat ik toendertijd de petitie heb getekend.
Op de afdeling waar ik als invalkracht werkte kwam ik ook altijd voor je op.
Af en toe stuurde ik je via Metta een mailtje omdat ik aan je dacht en je dat wilde laten weten.
Zaterdagmiddag heb ik je boek gekocht en ik heb het uit.
Wat een verschrikking, wat een nachtmerrie.
Tranen komen, bah wat lopen er nare mensen rond.
Iedereen die in de gezondheidszorg werkt moet jouw boek lezen.
En ook die bij justitie.

Lucia, lichtje, het is er.
Ik wens jouw het allerbeste met de mensen die je dierbaar zijn.

Liefs, José
A.K: Deze e-mail heb ik aan het Haga-ziekenhuis gestuurd.
Onderwerp: Meegewerkt aan vrijspraak Lucia de Berk???

Geachte mevrouw, meneer,

Ik lees op Internet, dat het Haga-ziekenhuis meegewerkt zou hebben aan een onderzoek dat leidde tot vrijspraak van mw. Lucia de Berk... Leugenaars! Jullie waren er alleen maar op uit, op grond van vooroordelen, om mw. De Berk de rest van haar leven in de gevangenis te doen belanden.
Er werd bij het programma een opname uitgezonden van een collega die zegt: "Het kan voorkomen dat verpleegkundigen nogal eens aanwezig zijn op het moment dat patiënten overlijden, maar het viel bij Lucia wel op". En zo'n opname wordt dan uitgezonden, waarin een uitspraak wordt gedaan louter en alleen gebaseerd op aannames, zonder enig bewijs! Zeer onprofessioneel!

Met geringe achting,
A.K. uit L.
Hallo Lucia en advocaten,

Ik hoop echt van harte dat de advocaten van Lucia verder gaan met procederen. Wat mij betreft worden de toenmalige eindverantwoordelijke arts (chef de kliniek) en Paul Smit (nu werkzaam in Rotterdam), alle verantwoordelijke rechters, onderzoekers, en alle betrokkenen die Lucia betichtten van de meest afschuwelijke dingen, alsnog aangeklaagd.
Ook zou het zeer wenselijk zijn als de diagnose anti-sociale persoonlijkheid en borderline persoonlijkheidsstoornis voor Lucia uit al haar dossiers gehaald wordt. Een rectificatie dus. Ik zou het eisen!

Al die zogenaamde excuses vanuit het OM en justitie zijn meer een verplichting geweest. Hier komen ze niet mee weg, daar Lucia emotioneel en fysiek levenslang heeft!
Ook komt het HAGA ziekenhuis niet weg met 45.000 euo schadevergoeding, daar Lucia anders nog steeds daar had gewerkt en 9x netto haar jaarinkomen had gehad.
Kortom, ik hoop echt dat de advocaten nog even verder gaan met procederen en ik hoop dat er nog heel wat daders van Lucia jegens smaad in detentie komen.

F.P.
Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige
# Beste Metta,

Van harte proficiat met je succes.
Ik vind het knap hoe jouw intuïtie, kennis en doorzetten tot dit resultaat hebben geleid. Bovendien heb je de goede mensen aan je weten te binden.

Het lijkt mij dat de wereld die je in je strijd hebt ontdekt nogal schokkend zal zijn. Maar hier heeft uiteindelijk het goede (en het recht) gezegevierd. En dat is helaas niet altijd vanzelfsprekend (behalve natuurlijk in Cowboy boeken want daar overwint als regel het goede).
Toch zou het goed zijn als je nog één stap gaat zetten:

Bijzonder interessant lijkt het mij om na te gaan waarom OM, Rechterlijke Macht en deskundigen (dat zijn personen!!) gehandeld hebben zoals ze hebben gehandeld.
Hopelijk zal dat van nut zijn voor de toekomst. Probeer om een goed onderzoek te krijgen waarin JKZ, OM en Rechterlijke Macht voor wat betreft deze zaak onder het vergrootglas worden gelegd.
En zich dienen te verantwoorden: de taxichauffeur die iemand, onopzettelijk, op het zebrapad aanrijdt moet zich ook verantwoorden en wordt zelfs vaak veroordeelt.
Als het JKZ spreekt over onverklaarbare sterfgevallen dan zijn die na de vrijspraak van Lucia de Berk nog steeds onverklaard.
Dat zou het ziekenhuis zich moeten aantrekken. Iets in de cultuur en de procedures van het JKZ lijkt voor verbetering vatbaar.

Ook Paul Smits, de bestuurder van het JKZ. Niets is zo lastig om bestuurder te zijn van een zorginstelling (ik ben het 25 jaar geweest). Toch is één van je taken dat je je niet laat meeslepen door intern en niet door extern. Hoeveel druk er ook op je wordt gezet. Ook interessant om te weten waarom hij dat wel heeft gedaan.

Lucia de Berk kan weer haar leven hervatten, hoe ongunstig haar startpositie ook is.
Het geklungel van veel betrokkenen is zo overduidelijk dat het welhaast structureel lijkt. Ik vraag me af hoeveel van deze zaken nog niet zijn ontdekt.

Ik kan me ook goed voorstellen dat je even alles achter je wilt laten.
Hopelijk pakken anderen de vragen op die nog gesteld dienen te worden.

Met vriendelijke groet,
G.T.
(volgens mij zijn we jaargenoten)
Gefeliciteerd met het resultaat van al uw inspanningen.

Ik heb mij leidend door de publieke opinie aanvankelijk de gedachte toegeëigend dat Lucia de Berk schuldig moest zijn. Voornamelijk door een "waar rook is, is vuur" idee. En dat op basis van een zorgvuldig gelegd, maar vals rookgordijn! Het is mij inmiddels wel duidelijk hoe massahysterie en volksgerichten ontstaan en hebben kunnen ontstaan in het verleden. Voor mij persoonlijk ook een les.

Na uitvoerige bestudering van de feiten op uw en andere sites heb ik gelukkig mijn mening kunnen herzien.
Dat justitie ook mensenwerk is en dat er individuele fouten gemaakt worden waar mensen werken is helaas onontkoombaar. Het mag echter nooit tot dit soort kolossale systeemfouten leiden.

Ik wens uw comité in de toekomst veel wijsheid en succes bij het rehabiliteren van Lucia de Berk en inspanningen om verbeteringen door te voeren in het justitieel apparaat die dit soort dwalingen zouden moeten kunnen uitsluiten.

En natuurlijk felicitaties aan Lucia zelf. Er is je groot onrecht aangedaan. Sterkte met de toekomst.

Groet,
M.P.
Met heel veel respect en ontzag!
Gefeliciteerd!

Veel groeten
C.D.
Dag Lucia,

ik wil je van harte feliciteren met de vrijspraak.
Ik zag je op tv, wat een mooie en sterke vrouw, je mag ontzettend trots zijn op jezelf. Wat een ellende heb je doorstaan, hoe kom je daar doorheen zonder ongelooflijk verbitterd te raken vraag ik me af.
Vooral de teleurstelling over je voormalige collega's – onvoorstelbaar dat zoiets kan gebeuren in een 'beschaafd' land.
Tegelijkertijd ben je ook veel mensen tegengekomen die je wel gesteund hebben en voor je door het vuur gingen. Zelf ben ik nooit in actie gekomen terwijl ik de zaak wel gevolgd heb en er van begin af aan van overtuigd was dat je onschuldig was. Wanneer ik langs de gevangenis hier in Utrecht fietste, heb ik altijd even aan je gedacht. Dat is eigenlijk het enige dat ik voor je gedaan heb, en ik heb er eerlijk gezegd spijt van dat ik niet meer gedaan heb.

Ik wens je heel veel geluk en vreugde, en hoop dat je de draad van het 'buiten' leven weer goed op kunt pakken.

Hartelijke groet,
Thea
Hallo,

met tranen in mijn ogen naar het interview bij Pauw en Witteman gekeken.
Ik hoop dat er mensen om Lucia heen staan die haar beschermen voor de media. Ik vond dat Pauw het erg netjes deed, maar veel mediamensen zijn aasgieren en buiten de kwetsbaarheid van deze vrouw misschien uit. Journalisten zijn erg goed in dingen uit zijn verband halen, verzinnen soms uitspraken die iemand zogenaamd zou doen of ze brengen iets zo in beeld, dat het heel raar overkomt. Of anders overkomt dan iets bedoeld is. Deze vrouw is al beschadigd door verkeerde beeldvorming. Ze komt erg eerlijk over, maar sommige mensen maken misbruik van eerlijkheid.
Ik hoop dat er goed op haar gelet wordt. En ik wens haar veel sterkte. Ze heeft dit land wel een lesje geleerd!!!!

Vr. gr.
Sabine N.
Beste Lucia en alle strijders voor Lucia en het recht.

Ik wil jullie mijn hartelijke felicitaties wensen met de vrijspraak en de expliciete uitspraak dat Lucia onschuldig is! Ik heb veel respect en bewondering voor jullie allemaal, voor hoe Lucia toch redelijk goed haar onterechte gevangenisperiode doorgekomen schijnt te zijn en voor de inspanning die iedereen zich heeft getroost.
Lucia en de anderen wens ik nu een tijd van relatieve rust, en plezier. Het is jullie van harte gegund!
En Lucia, begeef je "lekker" onder de mensen en probeer je niets aan te trekken van mensen die toch blijven denken dat waar rook, vuur is! De mensen die in je geloven zijn er vast veeeel meer!
En ik ben trots op je!

P.T. te Amsterdam
Beste Lucia,

ik vind het verschrikkelijk wat er met jou gebeurd is, maar wat ben ik blij dat er mensen waren die gevochten hebben om jouw onschuld te bewijzen.
Inderdaad, wat beeldvorming angst kan zaaien en hoe het ook weer belangrijk is om niet direct te oordelen/ veroordelen zonder een helder beeld te hebben over het verdachte onderwerp.
Ik merk dat dagelijks in mijn werk in Zanzibar, waar ik in een andere cultuur leef. Je eigen opvoeding, normen en waarden kunnen echt anders zijn, maar daarom niet minder respect verdienen. Dat betekent open staan, en jouw zaak heeft maar weer eens bewezen dat mensen, waarvan je zou kunnen verwachten dat die intelligent en nadenkend zijn, totaal irrationeel hebben gehandeld.
Ik vind je dapper, ik zie levenslust en kracht en ik wens je nog alle moois toe de komende jaren.

Als je een keer weg wilt uit dat gekke Nederland, dan ben je van harte welkom in Zanzibar. De mooiste bungalow met uitzicht op een prachtige blauwe zee staat voor jou en je gezin klaar en ik zou je deze gratis willen aanbieden!
...en anders het allerbeste..

Annie M.
Zomaar, net als al die andere verheugde mensen, wil ik Lucia en de trouwe schare mensen achter haar heel veel geluk en rust toewensen voor de komende jaren. Ik hoop dat je die 6 jaar snel kan vergeten en nog heel lang bij ons blijft. Dit moet een les zijn voor de toekomst,

R.v.H.
Beste Lucia,

wat geweldig hoe je daar in Pauw en Witteman was.
Ik heb gejankt.

Mijn zwager, ook verpleger, is ook onschuldig beschuldigd. Ik weet wat het is.
Ik snap niet dat jullie als verplegers niet beter worden begeleid en beschermd.
Misschien kun jij het nu heel hard schoppen tegen de bureaucratie.

Hij is ook slachtoffer het geworden van een cliënt met broderie, die hem beschuldigd heeft (ze was notabene in coma) en toch heeft ze het voor elkaar gekregen met haar familie, dat hij aangeklaagd is voor zijn proces. Het is nu geseponeerd. Hij is vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Maar dat je een patiënte met broderie boven de uitspraak stelt van de verpleger, dan klopt het al niet.

Het OM had dus geen zaak tegen hem en heeft achteraf verloren, maar hij is wel zijn werk kwijt, heeft per direct ontslag gekregen – zonder ooit een woord met hem gesproken te hebben.

Dit klopt natuurlijk niet, maar je doet er niks aan...
Wij zijn slachtoffer, zelfs als schoonzusje heb ik daar veel problemen mee.

Beste Lucia, ik wens je veel geluk in je leven, en ik hoop dat jij het voor de rest van je leven op gaat nemen voor die mensen die onterecht aangehouden en opgesloten worden. Misschien kun JIJ het VERSCHIL MAKEN!

Ik hoop dat je er wat aan hebt, zo'n mailtje van mij,
liefs,
A.
Geachte,

Ook ik heb in de afgelopen jaren heel vaak nieuws gehoord op televisie over de zaak Lucia de B.. Schokkend vind ik het gegeven, dat zelfs in ons land zomaar iemand achter de tralies kan verdwijnen voor iets dat hij/zij niet gedaan heeft. De zoveelste dwaling, als ik de afgelopen jaren overdenk.

Ik las, dat er een comité Lucia de B is opgericht. Nu, na de – uiteindelijke – vrijspraak van Lucia de B. kan ik mij heel goed voorstellen, dat dit comité ter ziele gaat. Immers, de missie is volbracht. Maar.... wie komt er dan nog op voor degenen, die ten onrechte zoveel gerechtelijk leed over zich zien neerdalen?
Als geïnteresseerde en iemand, die graag in het verweer komt tegen onrecht (heb daar zelf ervaring mee) zou ik graag zien, dat er een groep mensen werkzaam blijft, die een oogje in het zeil houden om zulke misstanden en gerechtelijke dwalingen aan de kaak te stellen.
Het spreekt voor zich, dat ik genegen ben zelf mijn handen uit de mouwen te steken waar mogelijk.

Hopelijk mag ik een reaktie uwerzijds tegemoetzien.

Als laatste: wil ik u en het gehele comité van harte feliciteren met jullie vasthoudendheid. Ook al zijn er vele jaren van Lucia's leven achter tralies verloren gegaan. (Welke organisatie geeft nu graag toe, dat ze het bij het verkeerde eind had??) Gelukkig heeft de aanhouder hier gewonnen.

Toch zegt mij deze zaak iets over de macht van een Openbaar Ministerie en de Rechterlijke Macht. Persoonlijk krijg ik de rillingen omdat het lijkt alsof degenen, die de fout zijn ingegaan liever de mond houden en de zaak in de doofpot stoppen dan dat zij hun eigen ongelijk toegeven.

Met vriendelijke groet,
Fred
Dag Lucia en dag trouwe vrienden van Lucia,

Door de jaren heen heb ik met emotie en bewondering gekeken naar deze trieste geschiedenis. Wat geweldig dat er nu, dank zij de niet aflatende steun van Metta en consorten een einde is gekomen aan deze vloek over je leven.

Geniet van de lente en stap in het leven!

Met vriendelijke groeten / kind regards,
Maarten T.
Beste Lucia,

vandaag zal het wel de grote dag voor je zijn, nu je definitief bent vrijgesproken na al dat geblunder van OM en justitie. Nu kun jij hen recht in de ogen kijken, maar zij jou niet. Zo diep moeten OM en justitie zich schamen, maar ook Paul Smits, die jou heeft aangegeven en "Geen bewijzen" had.
Ik heb nooit getwijfeld aan jouw onschuld. Ik wist het haast zeker, dat jij die moorden "Niet" gepleegd had. Proficiat met je vrijheid en geniet ervan, want er is een belangrijk stuk van je leven "Onterecht" afgenomen. Geniet er nu maar lekker van en ik kijk uit naar je boek. Sterkte.

Maayke
Dag Lucia, Metta e.a.,

Het licht is geworden tot een eeuwige vlam.
Ik wil jou/jullie feleciteren met de vrijspraak. Hoewel ik de ins en outs niet ken heb ik de afgelopen jaren de berichtgeving gevolgd en daar op mijn werk in Enschede ook een enkele keer met Metta over gesproken. Het werd me duidelijk dat het niet in de haak was. Dat is nu dan eindelijk ook gebleken.

Lucia, ik wens je heel veel sterkte en wijsheid met de continuïteit van je leven, ook al blijft dat deels getekend.
Metta en anderen, jullie warme en enorme inspanning zijn beloond. Ook voor jullie breken er andere tijden aan. Ook voor jullie kracht en nieuwe wijsheid gewenst.

Hartelijke groeten van Roald uit Enschede
Wat ontluisterend dat we snel geloven wat ons wordt voorgehouden!
Wat een leed is je aangedaan, ooit heb je gekozen voor het vak. Niet voor je loonstrook maar vanuit je hart.
Wat heerlijk dat er mensen zijn die voor je strijden en wat hoop ik dat de zon volop voor je gaat schijnen de komende tijd. Heel veel kracht gewenst.

M.W.
Verpleegkundige
Dag Lucia,

zag net op het nieuws dat je eindelijk vrijgesproken bent. Heb de beschuldiging tegen jou nooit geloofd.
Raar dat zoiets kan in ons land. Ik heb veel vertrouwen in onze rechtsstaat maar dat blijkt dus niet altijd gegrond.

Ik begrijp dat je een "ruimhartige" schadevergoeding krijgt. Jammer dat al die jaren niet met geld is goed te maken.
Ga in ieder geval maar eens lekker op vakantie. (Emigreren misschien?)
Ik schaam me dat ons land je dit heeft aangedaan. We zouden toch beter moeten weten?

Veel succes in de toekomst, ik wens je het allerbeste toe!
Groeten, Jan de V.
Geachte mevrouw De Noo,

vandaag las ik het interview met u in de NRC.
Ik ben onthutst, wist niet, had er niet op gelet, dat het zo erg was.
Die lafheid, kortzichtigheid en misschien wel ongeïnteresseerdheid in een medemens.
En die autoritaire betweterigheid.

Natuurlijk had ik het kunnen weten, wist ik het misschien zelfs wel en toch was het mij in dit geval ontgaan.
Een eindje verder in die krant las ik de column van Jan Blokker over de herdenking van de bevrijding van Kamp Westerbork en de manier, waarop Nederland, nu nog, met mevrouw Engel omgaat. Ik zag de tv-documentaire over haar leven en was beschaamd.
En dit weekend stond in het NRC-weekendmagazine een artikel over de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers. Lees, wat een ambtenaar daarover zei en huiver. Hoewel ik daar minder van opkijk, omdat het me om een of andere reden bekend voorkomt.

Zeker, het recht heeft gezegevierd. Dat zou vast niet overal in de wereld gekund hebben. Daar kun je blij mee zijn. Maar welke ellende is daaraan vooraf gegaan? En wat, als u er niet was geweest? En welke prijs heeft U ervoor betaald?
Ik betuig u mijn diep respect en hoop, dat u toch nog verder een goed leven heeft met wie u lief zijn. Ook wens ik mevrouw De Berk sterkte. Zij zal nog veel steun nodig hebben.
Een beetje in de war en er eens te meer van overtuigd, dat individueel verzet de moeite loont, groet ik u met de meeste hoogachting,

Ton V.
Heel hartelijk gefeliciteerd met de vrijspraak, toch nog zon achter het immense wolkendek dat Nederlands rechtelijke dwaling heet.
Ik hoop op een mooi leven voor u en uw dochter,

Hester
Onderwerp: eindelijk gerechtigheid !!!

Lieve vrouw,

Niets kan uw pijn nog verzachten, maar ik hoop van harte dat u een hele flinke schadevergoeding tegemoet kan zien.
En dat u nog heel veel geluk mag beleven met uw naasten in de toekomst. Dit had NOOIT mogen gebeuren.

Met vr. gr., Tonnie.
Lieve Lucia en Metta,

Fijn te zien dat het recht soms zegeviert !! Ik heb je al heel lang geleden geschreven via Metta en vond het toen én nu nog steeds fantastisch wat je voor haar hebt gedaan ! Het mooie is dat het ook nog een fantastisch resultaat heeft opgeleverd.

Ik vertelde ook dat ik het ook had kunnen zijn, omdat er nu eenmaal verpleegkundigen zijn (ik was er ook één van) die heel vaak sterfgevallen hebben in hun diensten. Ik vond dat toen al opvallend (25-18 jaar geleden) en had de filosofie dat sommige verpleegkundigen meer 'ruimte geven' aan patiënten om te gaan, alsof ze de verpleegkundigen uitzoeken en zich daarbij veilig voelen...
Daarom geloofde ik ook vanaf het eerste moment toen dit in het nieuws kwam dat je onschuldig was Lucia! Ik was ook enorm blij toen ik hoorde dat Metta voor je in de bres sprong en was er toen helemaal van overtuigd dat je ooit vrij zou komen. Nu is het zover!! Dat gun ik jou/jullie en zeker Lucia. Succes met alle media-gekte de komende tijd en Lucia heel veel sterkte met de wederopbouw van je leven dat zo is verwoest! Ik geloof dat het alleen maar beter kan worden.
Als je ooit in Drenthe bent, je bent van harte welkom bij de ZorgZaak voor een bakkie.

warme groet
Femke
directeur de ZorgZaak
Allereerst mijn Felicitaties voor de vrijlating [vrijspraak].
Het is niet niks als je onschuldig zes jaar hebt moeten zitten voor wat je niet gedaan hebt. Ik begrijp niet dat dit niet meteen bij de beschuldiging aan het licht is gekomen. Als je toch verteld dat je het niet hebt gedaan moeten ze je toch geloven? Wat een rechtssysteem hebben we hier. Tegelijkertijd rijst toch de vraag, wat is er dan wel gebeurd? En wie heeft het dan wel gedaan als er een schuldige moet worden aangewezen? Ik begrijp er nog niet alles van. Is het manipulatie van anderen om snel iemand aan te wijzen en daarmee de waarheid onder de dekmantel te houden? Hier is nog wel een heleboel uit te zoeken geloof ik.

Maar Lucia mag nu vrijgesproken zijn. Toch is zij beschadigd. Want veel mensen denken toch ja, heeft zij het nu wel of niet gedaan? Want er is toch wat gebeurd, denkt men. Ik hoop dat de volledige waarheid snel boven tafel komt.

H.O.
Geachte mevrouw de Berk,

hierbij wil ik mijn excuses aanbieden. Ik heb altijd gedacht dat u schuldig was, dat justitie niet in staat zou zijn zoo te dwalen. Ik ben dom geweest en heb te veel vertrouwen in de autoriteiten gehad, te weinig in het gezonde verstand.

Ik hoop dat u het op een positieve manier kunt verwerken, een gelukkig nieuw leven zult leiden en een HELE grote zak geld als compensatie zult krijgen. Dit is uw recht.

met vriendelijke groet,
E. de B.
Amsterdam
Geachte Lucia en Actiecomité,

Prachtig dat de uitspraak "volledig onschuldig" is geworden. Ik hoop dat de ware schuldigen nu van hun posities worden ontheven, en dat ze ook de straf die ze verdienen niet zullen ontlopen.

Veel geluk met de uitspraak!

GvdS.
Onderwerp: Veel geluk toegewenst !!!

Beste Lucia,
Met tranen in mijn ogen hoorde ik straks het nieuws dat je vrij bent. Niemand kan zich voorstellen in wat voor een hel jij hebt geleefd, de afgelopen jaren. Plaatsvervangende schaamte voel ik over de gerechtelijke dwaling.

Het zal niet gemakkelijk zijn om deze jaren te vergeten, maar ik hoop dat vanaf vandaag het leven je toelacht... Het is je zo gegund !!!

Veel groeten,
D.H.
En ongelooflijk veel respect voor het comité dat je al die tijd gesteund heeft !!!
Hallo Netta en Frans.

Gelukkig, het RECHT heeft gezegevierd na heel veel werk en doorzettingsvermogen!!
Lucia de Berk is vrij!

Voor alle betrokkenen: PROFICIAT!

Groet van
Jos oet Deepn
Dag Metta, Ton en Bram,

Het is haast niet te geloven dat er nog mensen bestaan van jullie kaliber.
Door jullie vastberadenheid en niet te bevatten gevoel voor gerechtigheid is Lucia nu eindelijk vrij.
Een fantastisch resultaat, allemaal van harte gefeliciteerd, wij hebben zéér met jullie meegeleefd.

Met vriendelijke groeten,
Agnes en George
Dag lieve Lucia,

Wat ben ik blij dat je nu eindelijk helemaal gerehabiliteerd bent! Tegelijk besef ik mij dat het grote onrecht en de enorme pijn die jou is aangedaan met geen miljoen te vereffenen is, al zal het je leven wel veraangenamen hoop ik, lief mens! Dit ben je, dat heb ik gezien en gevoeld.

Op één of andere manier klopt het niet dat Hirsch Balin zegt dat die rechters volgens de regeltjes gehandeld hebben. Ook rechters zouden een hart en dus intuïtie moeten hebben dat er hier iets niet klopt. Als je uitgaat van robots dan dehumaniseer je de rechters. Ook zij zullen zonder meer gestraft moeten voor deze grote misser en alle consequenties van dien! Het gaat niet aan een verpleegkundige die haar werk doet zo makkelijk van moord te betichten en dan zelf altijd vrijuit te gaan. Het beroep van rechter wordt kennelijk erg overschat en dat van de verpleegkundige aan de andere kant zeer onderschat. Het dédain waarmee deze heren en dames hun werk doen getuigt van een laag instinkt, dit dient ook navenant beloont te worden en de verpleegkundige die vaak vaart op een warm kloppend hart en de daarbijbehorende hoog ontwikkelde intuïtie naast haar vakkennis, zou veel hoger beloond moeten en hoger in aanzien moeten staan dan dergelijke robotachtigen.
Ook ik heb, maar dan in de privésfeer het nodige meegemaakt met een rechter die mijn leven zowat verwoest heeft.Er komen steeds meer verhalen naar buiten.

Lieve Lucia, geniet zoveel mogelijk van je leven en als het je is gegeven doe dan wat je kan om dit rechtssysteem met robotachtige rechters aan te kaarten. Jij hebt engelen toegestuurd gekregen die in je geloofden en de onderste steen boven hebben gehaald om je zaak onder de aandacht te brengen zodat je uiteindelijk toch vrijgesproken bent. Dit heb je niet aan de rechters te danken maar aan de mensen die onophoudelijk voor je onschuld gestreden hebben. Engelen misschien door God zelf naar je gestuurd. Het stemt mij dankbaar!

Het ga je goed!
Au.
Beste Lucia, en alle mensen die haar hebben bijgestaan,

heel heel blij ben ik dat Lucia eindelijk recht wordt gedaan!!!
Zoals, denk ik, heel veel mensen met mij, ben ik vanaf het begin overtuigd geweest van uw onschuld, de zaak was gewoon een te grote hype geworden en voor mijn gevoel was dat heel duidelijk. Ik ben niet in staat geweest om aktief te steunen, maar wel mijn goede wensen jullie kant opgestuurd.
Het is ongelooflijk, hoe kan een mens in zo'n nachtmerrie terechtkomen, dat geloof je gewoon niet. Maar gebeurt dus toch.

Ik blijf mijn goede wensen sturen, dat u uw leven weer op kunt pakken, dat het nu een gelukkig leven zal zijn samen met de uwen! Neem maar de tijd om te rouwen ook misschien, er is u zoveel afgepakt...
veel liefs,
Tineke
Lieve Lucia,

Van harte met je vrijspraak!!!
Ben een beetje laat, hoop dat je veel, heel veel genoegdoening krijgt!

Heb als vrijwilliger gewerkt bij Ipse (2007), zij lieten mij werk doen waar ik totaal niet voor was opgeleid!
Zij wisten mij toen wel te vertellen dat jij schuldig was???
Denk dat jaren nooit in centen zijn uit te drukken.
Veel plaatvervangende sorry namens zorgvragend Nederland!!!

Liefs,
Andy W.
Lieve Lucia,

Alleen even een kort berichtje nu, maar ik beloof, later meer...
Het spijt mij dat ik niets van deze site afwist. Ik zag je vanavond en ik kan niet aangeven hoe diep mijn bewondering is voor je hele persoon en manier van optreden. De kracht die je nog hebt, de rust, de wijze waarop je de dingen gericht onder woorden kunt brengen.. want oh wat moet dat moeilijk zijn na al wat er is gebeurd...
Het vreemde is, ik kan – vanuit hele andere situaties en natuurlijk nooit te vergelijken, maar wel herkenbaar op vele punten – toch een beetje begrijpen en aanvoelen wat je bedoelt. Had je maar eerder mogen praten, en je mooie gezicht mogen laten zien. Maar als je in Nederland, ons nette burgerland, eenmaal vogelvrij bent verklaard...
Lucia, iedereen denkt, het zit erop en geniet, maar het begint nu ook pas, het besef wat je hebt moeten doorstaan. Ik heb er vertrouwen in, je bent een voorbeeld, sterkte...

Marlies
Gefeliciteerd met de vrijspraak,
ik heb altijd in je onschuld geloofd,
ik ben zelf verpleegkundige en ik weet hoe het in ziekenhuizen toe gaat,
ik hoop dat je nu een fijne mooie tijd tegemoet gaat,

Marian
Een dag die geschiedenis schrijft. Geweldig!

Ook ik wil allen die ik niet persoonlijk heb kunnen feliciteren bij deze feliciteren. Ik heb Lucia zelf gesproken en kunnen feliciteren. Als het even meezit zal dit succes en nog meer rechtvaardigheid ook vruchten gaan afwerpen voor het rechtssysteem zelf. Het zal nog wel even duren, maar Lucia kan en mag zeggen, dat haar overkomen lot en die van haar medelotgenoten uiteindelijk niet voor niets zijn geweest. En wellicht hebben zij allen met hun leed heel veel gedaan voor het algemeen belang.
O ja, ze had dit allemaal graag willen missen, maar laten wij het van de positieve kant voor haar en haar lotgenoten zien. Alleen zo kunnen zij hopelijk hun trauma een plaatsje geven. Dat wat zij wellicht voor de maatschappij gaan betekenen is iets waar zij best trots op mogen zijn. Laten wij hopen dat dit ook zo is en dat het trauma wat deze mensen hebben geleden gaat leiden (en niet lijden) tot een rechtvaardig maar bovenal eerlijk rechtsysteem, waarbij de waarheidsvinding voorop staat en de mens daarbij niet wordt vergeten.
Dankzij Lucia is het OM om. Voor het eerst een excuses en een rechterlijke macht die zichzelf reinigt. Nu nog de wet en het systeem. De rest, resp. betrokkenen / veroorzakers kunnen zich in een hoekje gaan zitten schamen (als ze al een geweten hebben) in het besef dat ook zij zichzelf een keer zullen tegenkomen of wellicht al tegengekomen zijn.

Mij rest nog allen en met name Lucia heel veel geluk in het verdere leven te wensen en een zonnige toekomst. En natuurlijk voor allen hetzelfde gewenst.

Diny Tijssen
Geachte mevrouw de Noo,

Met vreugde heb ik net kennis genomen van de vrijspraak voor Lucia. Wilt u haar mijn welgemeende felicitaties overbrengen en voor u en uw broers natuurlijk ook. U heeft allen zoveel werk verzet.

Jammer dat het OM nu net doet of het recht heeft gezegevierd dankzij hun bemoeienissen. Ik kan daar erg kwaad om worden. Gisteren zag ik Paul Smits op tv en deze man zou vervolgd moeten worden voor smaad en laster, want hij houdt nu nog vol dat alles gerechtvaardigd was.

Ik wens Lucia het allerbeste.

met vriendelijke groet,
Cornelia
Hallo Metta,

Vandaag – 13/4 – zag ik na het nieuws van 19.00 uur bij EenVandaag een reportage over de zaak Lucia, en zag o.a. de voormalig directeur van het kinderziekenhuis – Paul Smits, die betoogde dat hij geen spijt had van zijn beslissing indertijd om aangifte te doen – de advocaat van Lucia, je broer Ton, en Hans Crombag.
Deze ongelofelijke zaak werd nog even kort samengevat, en andermaal sloeg bij mij toch weer even de verbijstering toe over de manier waarop die heren daar in Den Haag het Nederlandse rechtssysteem andermaal te schande hebben gemaakt. Ze blijven uiteraard allemaal gewoon op hun post zitten. De zaak van de eeuw, inderdaad....

Groeten - ook aan Frans uiteraard,
Jan
Gerechtelijke dwalingen zijn aan de orde van de dag.
In plaats van verdachtmaking uit te sluiten treft Justitie dikwijls te brute maatregelen, waarin ten onrechte de media wordt betrokken.
Verbeelding in plaats van feiten maken iemand zonder dat hij/zij verdacht is, al als een veroordeelde, vooral omdat dit nog extra door de media wordt opgeblazen.
Het is de taak van Justitie dit te voorkomen, in plaats van persberichten af te geven voordat iemand een eerlijk proces krijgt.
Justitie blijft verdacht....... ook in de zaak Lucia de B.
Als men eenmaal tot voornoemde actie is overgegaan.....is er geen weg meer terug ! Om een claim op rehabilitatie te voorkomen (dat is een hoge prijs die men namens de staat dient te betalen), tracht men hun onrechtmatige daad te rechtvaardigen om elke valse verklaring aan te grijpen.......ook al is die gebaseerd op verbeelding in plaats van feiten. Dat het leven voor zovelen een grote marteling wordt.......interesseert ze blijkbaar niet. Als het om geld gaat.......gaat men over lijken!

W.B.
Geachte mevrouw de Noo,

Zojuist hoor ik op de radio (12.02 uur) dat het OM VRIJSPRAAK HEEFT GEËIST TEGEN LUCIA!!!!!
Wat een geweldig nieuws!!
Hartelijk gefeliciteerd, in de eerste plaats voor Lucia.
In de tweede plaats aan allen die al die jaren zijn blijven geloven in haar onschuld en er alles voor in het werk hebben gesteld dit onrecht aan de kaak te stellen.
Felicitaties voor allen die de petitie hebben ondertekend (die ik zorgvuldig in mijn archief bewaar) waaronder Gerard 't Hooft en Maarten 't Hart.

Zoudt u mijn felicitaties aan Lucia willen overbrengen?

Overigens BLIJF IK VAN MENING dat alle officieren van justitie, alle rechters en alle (pseudo)getuigen vervolgd moeten worden voor het leed dat, als het aan Ernst Hirsch Ballin c.s. ligt, onbestraft blijft "omdat alles volgens de regeltjes is gegaan".

Hartelijke groet,
B.C.
een eenvoudig betrokken burger.
Geachte mevrouw de Berk!

Wat ben ik super blij voor u, mijn gevoel heeft altijd al gezegd dat u onschuldig was, het vrat aan me dat u toentertijd levenslang kreeg! Ik hoop dan ook dat u, hoe moeilijk dat ook is, eindelijk weer een gevoel van vrijheid kunt terugvinden in u!
Ik gun het u, u heeft zo veel meegemaakt, ik dacht dat zoiets alleen in Amerikaanse films kon voorkomen! We kennen elkaar niet maar ik ben zo vrij u vanuit mijn woning via de computer een dikke knuffel te geven! Ik hoop dat de rechtbank dan ook super snel een officiele vrijspraak uitspreekt!

Dag lieve Lucia, groetjes van Karin uit Eindhoven!

PS,
ik wens u alvast fijne paasdagen toe en ik wens u een ontspannen, liefdevol en respectvol leven toe waarin u in alle rust en vrijheid kunt genieten van uw dochter en vrienden en familie! Ik heb respect voor alle mensen die zo hard voor u geknokt hebben en hen wil ik dan ook bedanken dat het eindelijk zo ver is dat u eindelijk weer een lichtpunt in de horizon kunt zien en eindelijk weer kunt gaan leven!

Nogmaals dank jullie wel voor het knokken voor de vrijheid van de lieve Lucia!
Beste mensen,

ik wilde bij deze mijn steun betuigen voor Lucia én de mensen die met haar hebben meegeleefd en geleden!
Ik heb zojuist vernomen dat Lucia een volgend slachtoffer is geworden van gerechtelijk falen.
Verschikkelijk erg vind ik dat om te horen. En als ik me een beetje inbeeld hoe dat voor iemand moet zijn geweest, dan krijg ik rillingen over heel mijn lijf...
Ik hoorde op 1 vandaag of in het nieuws, dat Lucia ook na alles nu nog bang was voor wat er nog steeds door 'het volk' over deze zaak gedacht zou worden en dat wellicht veel mensen haar tóch nog als schuldige zouden kunnen zien....
..daarom wilde ik in elk geval laten weten dat ik er zo duidelijk niet over denk én dat ik het écht verschrikkelijk voor haar vind! en dat ze zeeeer sterk is door het allemaal te hebben doorstaan!!!
Ik heb zowiezo al langer grote twijfels gehad bij het globaal horen van de zaak... om maar aan te geven dat gelukkig niet iedereen zomaar blind alles aanneemt wat wordt vermeld in de media of gerechtelijke uitspraken!
Tegen de mensen die voor Lucia zijn opgekomen vanuit rechtvaardigheidsgevoel wil ik zeggen dat ik jullie nobel en dapper vind om tegen de stroom in te gaan voor gerechtigheid!!
Door mensen als jullie krijgen we een betere wereld! bedankt!

Dit is het minste wat ik kan doen, door even iets te schrijven...
Ik hoop van harte dat Lucia al het geluk nog krijgt in dit nieuwe leven vanaf nu!

Beste mensen, ik wens jullie álle goeds!!!

hartelijke groet
N.P.
Beste Lucia,

Ik wens je echt heel veel sterkte m.b.t. de aankomende rechtszitting. Ik weet hoe het voelt om vals beschuldigd te zijn (om eerst veroordeeld te zijn en dan vrijgesproken te worden). Er zijn heel wat momenten dat je je verschrikkelijk alleen en eenzaam voelt. Ondanks dat ik nu ben vrijgesproken voel ik me nog regelmatig zo.
Er zullen altijd mensen zijn die je blijven beschuldigen. Trek je er niks van aan en blijf strijden totdat jij vindt dat er gerechtigheid is gekomen. Je hebt een heel duidelijk "doel" in je leven gekregen (hoe zwaar dan ook), maar je bent wel het gezicht voor de toekomst. Je bent de kartrekker op dit gebied.

Voor mij was het heel belangrijk om de agenten van mijn verhoor nog 1 keer te spreken. Deze agenten weigerden keer op keer. Van een gewoon verzoek, ging het naar een klachtenprocedure, van een klachtenprocedure ging het naar de ombudsman. Nu zijn ze ineens wel bereid om met mij te spreken.
Ik wil hun gewoon vertellen hoeveel verdriet ze mij hebben aangedaan, door niet aan oprechte waarheidsvinding te doen. Of de boodschap nu aankomt of niet, dan heb ik het gezegd. Ik vind ook dat ik daar recht op heb.

Wat ik hiermee wil zeggen: als jij ergens behoefte aan hebt in dit geheel, dan moet je daarvoor strijden: wat anderen ook zeggen, wat anderen ook doen. Heel veel mensen hebben mij ook gezegd: laat het rusten. Maar IK laat het pas rusten als IK er klaar mee ben.

Affijn mocht je ooit willen spreken met mij of gewoon even een luisterend oor willen. Dan mag je me altijd mailen.

Groetjes Lucas
Beste Lucia,

Wat fijn dat je nu éindelijk vrij bent!
Moge zo'n schandalige gerechtelijke dwaling, alias dit middeleeuws heksenproces,
nooit meer voorkomen.
Het OM mag hiervoor diep, heel diep door het stof!

Wij wensen je alle goeds en een heel mooi leven toe.

Een hartelijke groet,
A. en M.
Beste Lucia,

Ik wil je laten weten dat er veel mensen blij voor je zijn en je niet veroordelen, ondanks dat de media je in een slecht daglicht heeft gezet.

Hopelijk gaat het je goed de komende tijd.

Groet, Annette
Gelukkig, R E C H T !

Nog nooit op de site gekeken, wel 7 jaar gedacht: Joop doe iets.

Ik zorg momenteel 24u p/d voor m'n zeer ernstig CVA gehandicapte vrouw (o.a. ook al heel lang geleden ex-verpleegkundige).

Mijn advies: Ga verhuizen en begin een nieuw leven in een mooi appartementencomplex hier in het voormalige vuurwerkrampgebied in Enschede bijvoorbeeld.

Laat je advocaat maar zorgen dat je dat na al je vreselijke lijden kunt realiseren!

Sterkte voor iedereen!
Gr Joop V
Hallo Lucia,

Waarom ga je niet samen met de advocaat, je hele voormalige afdeling aanklagen wegens smaad en laster, te weten eindverantwoordelijke artsen/medische staf, teamleiders, afdelingsmanagers, raad van bestuur en directie van het voormalig JKZ??
Zij zijn hier de grootste aanstichters van. Het is en blijft één grote hysterische paranoïde hetse tegen jou, en justitie en alle onderzoekers die vonden dat je schuldig was. Ook allemaal aanklagen wegens smaad en laster.
Je hele leven en gezondheid, en die van je partner en dochter is totaal verruïneerd. Een ander had allang suïcide/zelfmoord gepleegd, maar jij bent ondanks alles zo'n sterke en krachtige vrouw.

Zelf ben ik Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige binnen de Haagse jeugd-en kinderpsychiatrie en weet hoe erg en onrechtvaardig het er in de gezondheidszorg aan toe kan gaan.

70 euro per dag met terugwerkende kracht schadevergoeding is veel te weinig. Jij en je advocaat moeten ze helemaal financieel uitkleden, maar dan nog heelt geld de emotionele en traumatiserende wonden niet. Aan het werk gaan zal je wel nooit meer lukken gezien de hersenbloeding in het verleden. Misschien part-time, maar dan nog..

Niemand neemt de verantwoordelijkheid voor wat ze je hebben aangedaan. Een ieder moet zich werkelijk kapotschamen, en ook dat is niet genoeg.

Ik zou me goed kunnen voorstellen dat je zou vertrekken naar het buitenland, en daar lekker met je partner gaat wonen, weg van dit alles, een heel nieuw bestaan opbouwen. Doch alles neem je mee in je hoofd. Een rukzak, welke overvol is.
Ik hoop dat je goede emotionele en psychische steun krijgt van dierbaren en hopelijk ook van een goede professional. Al kan ik me ook heel goed voorstellen dat je geen vertrouwen meer hebt in welke zorg dan ook. Jij bent gewoon altijd een hele goede pleeg geweest en in je hart zal je dat altijd blijven.

Je hebt een belastend leven achter de rug, en toch ben je er nog steeds. Daar heb ik zo ontzettend veel bewondering voor!
Jij bent niet klein te krijgen, en dat is maar goed ook!!

Lieve Lucia, en alle mensen die je steunen, het ga je heel erg goed, en ik duim met je mee op 14 april.

Ik zou er graag bij willen zijn, maar waarschijnlijk gaat alles weer achter gesloten deuren.

Mijn gedachten zijn bij jou.

Vriendelijke en warme groeten
F.P.
Beste Lucia,

Graag wil ik jou van harte feliciteren met de volkomen terechte vrijspraak door het HvJ. Ik betreur het ten zeerste dat jij op een zo onheuse manier bent behandeld en bejegend, door het OM maar zeker ook door de pers... Ik heb vanaf dag 1 van jouw arrestatie altijd verkondigd dat ik 100% overtuigd was en ben van jouw onschuld en dat het schandalig was/is dat er die werkelijk absurde hetze ontstond rondom jouw persoon en de 'zaak'...

Gelukkig zijn er mensen die als een werkelijke Don Quichotte alles aan de kant durven te zetten om bestaand onrecht te bestrijden... (ik bedoel hiermee de niet aflatende volharding van dr. Metta de Noo)

Maar nu vooral naar de toekomst kijken en gaan proberen weer van het leven te kunnen genieten en cliché-matig maar denken dat de tijd alle wonden wel zal helen, iets wat ik jou ook oprecht vanuit het diepste van mijn hart toewens..

Heel veel geluk gezondheid en voorspoed gewenst voor jou en je naasten.
Met vriendelijke groet,
D.F.
Beste Metta, beste Ton,

Gefeliciteerd met het vandaag behaalde resultaat wat betreft de eis van het Openbaar Ministerie in de zaak van Lucia.

We wachten nu vol vertrouwen en toch met enige spanning de rechterlijke uitspraak af. Eigenlijk zou vrijspraak wegens gebrek aan bewijs onvoldoende recht doen aan Lucia. Ten onrechte aangemerkt als verdachte zou meer recht doen.

Hoe dan ook Lucia zal van haar vrijheid mogen genieten, vooral door jullie inspanningen.

Maar feitelijk wordt ook ook recht gedaan aan de vele mensen die hunkeren naar waarheid en rechtvaardigheid en die niet moedeloos het hoofd in de schoot willen leggen.

Misschien verklaart dat de empathie van zovelen met het lot van Lucia.

Dank daarom voor jullie grote inzet.

Met vriendelijke groet,
L.K., mede namens R.
Dag Metta, Ton en alle actieve deelnemers inzake Lucia,

Ik heb nu Een Vandaag en Nova gezien en moet zeggen dat ik zo blij ben voor Lucia. Het kan niet anders dan dat ze definitief vrij komt.
Wat ik wel deel is de wijze zoals Ton het OM beoordeelde over de invulling van de eis / verzoek vrijspraak. Het zou juist getuigen van een karaktervollle organisatie en mensen als ze heel nadrukkelijk hun spijt zouden betuigen voor de wijze waarop zij hun werk als z.g. professionals gestalte hebben gegeven – met gevolg de zaak van Lucia en haar vrijheidsberoving die haar gezondheid heeft gekost.
Helaas, er ontbreekt nog veel in de studie /colleges, waarin studenten geleerd en voorgehouden moet worden dat ze de wijsheid niet in pacht hebben, maar juist zich ervan moeten vergewissen dat ze mensen zijn met de menselijke foutieve handelingen die een ieder maakt. M.a.w. het maken van fouten is menselijk, maar het niet toegeven is onmenselijk en onprofessioneel en karakterloos.

Maar dat alles doet niets af aan de tomeloze inzet van allen en met name Metta en Ton die zeer dicht bij de zaak betrokken waren/zijn en dat in de goede zin des woords. Een dank aan allen en een voorbeeld voor de vele Nederlanders die hun nek niet uit durven te steken is op zijn plaats voor deze ijzervreters, want dat waren en zijn jullie en droevig genoeg het heeft ook privéleed opgeleverd, wat ook weer een plaats moet hebben/krijgen.
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat mensen die over andersmans leven zichzelf vrij willen pleiten (of anderzins) verdienen de vriendschap en het vertrouwen niet. Ook niet als men heel dicht bij je staat.

Nu nog de spanning van wat zegt het Hof en hoe gaan ze de uitspraak in deze (vrijspraak) uit spreken.
Ik vraag mij wel af wat daarna, er zijn zoveel Lucia's of Luca's.

Allen een fijne avond en geniet van de zon die voorzichtig uitgedrukt letterlijk en figuurlijk om de hoek komt schijnen. Voor Lucia nog even "Lucia de B" en het kan haast niet anders meer maar je kunt het dak op en de hele wereld bij elkaar en vanaf schreeuwen van blijdschap en opluchting.

Warme groet,
Diny T.
Tekenend

Ik trof laatst iemand met wie ik door een toeval op Lucia kwam. Hij meende dat Lucia [als verpleegkundige in het Juliana Kinderziekenhuis = JKZ] zijn kind in 1991 naar de andere wereld geholpen had.
Hij beweerde – ja zo tragisch is het – dat hij haar van een foto herkend had (die neus en die ogen) en dat hij haar al die tijd al zo verdacht vond omdat ze zo ontzettend LIEF was! En al was zijn kind toen niet overleden, ook haar aandoening (een ziekenhuisbacterie) was eigenlijk haast alleen maar te verklaren door haar aanwezigheid. De artsen zouden ook niet begrepen hebben hoe het kind er aan kwam…
Ik heb het gesprek toen maar afgerond. Hij werd steeds geagiteerder van mijn inzichten. Hij leek me – àls het waar is dat Lucia zijn dochter verpleegde – een geschikte getuige, maar dan wel om te laten zien wat publiciteit en autoriteit met weldenkende mensen doet.

Ik vroeg me overigens af of zij daadwerkelijk toen in het JKZ werkte.
Want mij lijkt dat niet zo waarschijnlijk. Dan is het verhaal eigenlijk nog enger, maar ook dan heeft Lucia er niet veel aan.

Hieronymus


Metta:

Dit is zo tekenend.
Lucia werkte in 1991 niet in het JKZ, noch elders in de verpleging. Lucia begon ca okt 1993 in het Leijenburg als leerling-verpleegster. Het kan dus echt niet dat die vader haar gezien heeft. In 1999 begon zij in het JKZ voor de kinderaantekening.

Beste Lucia,

De onmenselijke last die jij blijkbaar moet dragen zal -lijkt mij- nooit meer van je afvallen.

Ik ben blij verrast dat je zaak heropend is.
Maar zaak of geen zaak, nooit heb ik enig moment gelooft dat jij gedaan hebt waar je van beschuldigd bent.
Wel dat jij het slachtoffer bent van groepsgekte en vooroordelen.
Ik vermoed juist vanwege de toewijding en de wellicht ongewone eigen wijze waarop jij je liefde/medemenselijkheid vorm gaf.

Gewone middeleeuwse heksenvervolging.

Als er al heksen bestaan, dan ben jij er vooral geen denk ik.
In de zen spreken ze over de bodhisattva (drager van het leed die "verlichting" brengen kan -of zo ongeveer-, ik ben geen zen-connaisseur).
Jouw bovenmenselijke "taak" lijkt te zijn om heel veel mensen te verlichten.
Allen die uiteindelijk hun bijdrage geleverd hebben aan jouw veroordeling en allen die stellig overtuigd waren van de juistheid daarvan kunnen wel wat verlichting gebruiken.
Maar ook ik, die niet het lef heeft gehad vanaf het begin aan jouw zijde de gekte te bestrijden.
Gelukkig voor jou waren er anderen die wel dat lef hadden!

Ik wens jou allereerst vrijspraak en daarnaast oneindig veel kracht toe.
Jeroen
Beste allemaal,
Eindelijk echt voorwaarts!
Fijne dagen een gelukkig 2009 gewenst.
Jacqueline
Geachte mevrouw de Noo-Derksen,

Het is nu zaterdagnacht, 23 november, 03.45 uur.
Ik heb net een herhaling van het tv programma Profiel gezien over Lucia maar met name over u en uw broers.
Natuurlijk was de inhoud van het programma mij bekend maar nu, vannacht, drong het echt diep tot me door wat u maar ook uw broers voor Lucia hebben gedaan, en voor het bewijzen van haar onschuld over hebben gehad.

Ik buig diep voor u.
Chapeau!

met vriendelijke groet,
Adam
Geachte mevrouw Lucia de B.,

Hierbij wil ik u laten weten dat ik nog steeds regelmatig aan u denk.
Ik ben blij voor u dat uw zaak eindelijk opnieuw wordt bekeken conform het besluit van de Hoge Raad, maar ik maak me ook bezorgd dat het voor u een zware tijd zal worden, omdat immers alle ellende weer wordt opgerakeld.

Ik ben overtuigd van uw onschuld. Vele Nederlanders zijn dat. Nu moeten alleen die conservatieve, arrogante juristen nog over de streep gehaald worden.

Veel sterkte toegewenst,
Sara.
Onderwerp: Lucia

Dag mevr Metta,

Ooit heb ik al een keer gereageerd op het vrij komen van Lucia.
Ook nu wil weer even reageren.
Het is al enkele dagen geleden dat ik het nieuws hoorde dat het proces van Lucia weer geheel opnieuw zal worden herzien. Maar ik moest even zoeken naar uw mail adres.
Als je zeker van de zaak bent dat de uitspraken onrechtvaardig waren zit je alleen te wachten op rechtvaardigheid en ben je blij met een nieuw proces.
Toch moet deze hele gang weer helemaal opnieuw gedaan en beleefd worden.
En ik mag hopen dat Lucia daarvan niet meer te veel mee krijgt en zij daarvan zoveel mogelijk kan worden afgeschermd.
Ik hoop en wens dat U en ook Lucia's dochter en vader de kracht krijgen dit alles weer opnieuw doorstaan.

Ook ik blijf geloven in haar onschuld.
Marry
Onderwerp: reactie op programma profiel

Beste Metta en Fam.
Zojuist via uitzending gemist.nl het programma Profiel bekeken over Lucia. Ik woon in Israel en wij zeggen hier, kol a kawot (alle eer) voor jullie lieve familie, dat jullie je zo inzetten als mens voor een mede mens! Ik wist niet dat dit nog bestond. De eerst volgende keer dat ik bij de klaagmuur kom, zal ik een briefje in de muur stoppen voor Lucia.
Heel erg veel succes met alles wat jullie doen.

Wie een mensenleven redt, redt de hele wereld (spreuk uit de Talmoed)

Shalom,
Judith uit Jerusalem
Onderwerp: info over Lucia

geachte Heer/Mevrouw.

wij hebben informatie over Lucia, dit hebben wij al eens eerder gemeld bij de advocaat maar nooit iets van gehoord.
in mei 2001 heeft mijn zoontje in het JKZ gelegen toen hij net een paar weken oud was, en wij weten zeker dat zij ons zoontje heeft verzorgt, echt geen slacht woord over haar.
wij kwamen wanneer we konden dus ook onverwachts, zo ook op een avons heel stil kwamen we aan niemand kon ons horen, ook Lucia niet.
zij was ons zoontje eten aan het geven, we hebben zeker 10 min naar haar gekeken ze zat met haar rug naar ons toe dus kon ze ons niet zien, nou ze zat heel lief eten te geven en met hem te praten, wij kunnen dan ook niet voor stellen dat Lucia in zo iets in staat is. zij heeft ook nooit over die kaarten gesproken alleen dat ze geen hollandse is. we hebben hele gezellige gesprekken met haar gehad.

WIJ HOPEN DAN OOK DAT LUCIA HEEL SNEL WEER THUIS IS, DIT HEEFT ZE NIET GEDAAN.
STERKTE EN HEEL VEEL SUCCES.

met vriendelijke groet.
robert en magda
Proficiat

Lucia en familie,
Metta en familie,

Proficiat met dit behaalde succes!
Ik hoop dat jullie in ieder geval dit succes gaan vieren.

Ik volg jullie berichten op de voet.
Het is voor mij onbegrijpelijk dat het zo lang heeft moeten duren.

Het is voor de Nederlandse rechtspraak beschamend dat er ook nog z.g.n. vermogensdelicten bij deze zaak zijn gevoegd.

Met vriendelijke groet,
Bernadette
Onderwerp: alvast onze felicitaties en succes

Hallo Lucia en allen die haar al die tijd gesteund hebben.

Wij willen jullie feliciteren met de herziening en ik hoop vanuit de grond van ons hart dat alles een goed einde krijgt.

Wij zitten in hetzelfde schuitje met een levenslange veroordeling aan ons broek dus wij weten wat je doorgemaakt hebt en nog steeds doormaakt. Een ellelange lijdensweg.

Zet 'm op Lucia... met de juiste mensen om je heen gaat dat zeker lukken.

Groetjes,
Jacqueline en Louis H.
Onderwerp: heropening zaak

Beste Lucia,

Ik hoorde Metta op de radio. Yes!! Weer een stap vooruit.
We blijven duimen dat ze nu eindelijk eens voortmaken en dat er eerherstel komt. Heb je al een claim ingediend? Niet vergeten hoor!

Groetjes, Jacqueline G.
Onderwerp: heropening

Proficiat Lucia. Je zal niet de eerste zijn die alsnog wordt gezuiverd van alle blaam. Sterkte en suc6 bij de zitting.
Groetend een oud brigadier,
Ben
Onderwerp: Lucia
Parkietjes
Beste Metta

Wat een goed nieuws hoor ik net op het nieuws. Dat de zaak opnieuw behandeld gaat worden. Ik ga heel hard hopen dat de waarheid nu ZEKER boven komt!

Alsnog heel veel sterkte en ook voor Lucia van mij.
Ik hoop van harte dat alles een grote wending zal gaan krijgen.

Vriendelijke groeten,
Ellen
Onderwerp: bedankt Smiley steekt duim op

...ik ben erg blij dat het nu officieel is!!
Nu nog even afwachten wat het hof gaat doen!!

Veel liefs, Lucia
Onderwerp: aantekeningen bij aankondiging Hoge Raad

Metta en broers,
Destijds heb ik niet meegedaan aan de lichtjesmanifestatie.
Wel heb ik als gelovige katholiek mijn eigen lichtjesactie gehouden bij het Mariabeeld in het prachtige barokke kerkje in Zwillbrock, 5 km vanaf mijn woonplaats Groenlo.
Naar mijn vaste overtuiging heeft Zij jullie hand vastgehouden bij de strijd voor Lucia.
Licht verdrijft de duisternis.
Jullie zijn een lichtend voorbeeld.
Ook voor mij.
Henk
nou we hebben vele engelen en goden.
liefs
met
Beste Mette de Noo en het hele team,

Geweldig dat er toch schot in de zaak lijkt te komen.
Ik heb u in een vorige mail al geschreven dat voor mij de kous pas af is als het echte tuig (rechters;officieren van justitie;zogenaamde deskundigen;amateurstatistici en de minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin) achter de tralies verdwijnen.

Helaas leven we niet in zo'n land.

Mijn felicitaties voor het hele team met het tot nu bereikte resultaat.
Hopelijk kan Lucia buiten de gevangenismuren blijven ademhalen. Kan Maarten 't Hart weer een filippica tegen de jezuïtische leugenaar Hirsch Ballin in de NRC plaatsen?
De vergelijking die hij maakte met Middeleeuwse heksenprocessen was precies in de roos.

Ik kan gewoon niet begrijpen dat er niemand maar dan ook niemand die op de loonlijst van het ministerie van Justitie staat het lef heeft om zijn hoofd NIET in het zand te houden.

Tot allen zou ik willen zeggen: "Houd vol"!

Met zeer vriendelijke groet,
Bart uit H'sluis
Onderwerp: een schouderklopje

Lieve Lucia, zo nu en dan kijk ik op de site en ben erg onder de indruk van je vastberadenheid en vooral van de steun die je krijgt van velen uit het land, nu daar ben ik ook een van, en wens je heel veel sterkte in de strijd, en weet dat er heeeeeel erg veel met je meeleven.

Een lieve groet van Verony
dinsdag 17 juni 2008

Het wordt dus herziening voor Lucia en dat is mooi.
Nu hoop ik dat de rechtspraak voldoende in staat is om toe te geven dat er fouten gemaakt zijn (en kunnen worden) en helder aangeeft dat Lucia geen moordenares is.

Groet,
Florens
Onderwerp: Hoe gaat het nu met Lucia?

Hallo,

Ik ben benieuwd hoe het nu is met Lucia. Ik hoop dat ze een beetje tot rust is gekomen. Wat een puinhoop heeft de Nederlandse rechtspraak gemaakt. Voordat ik in deze zaak geïnteresseerd raakte, had ik het volste vertrouwen in het Nederlandse recht. Nu weet ik (helaas) beter. Ik hoop dat de vrijspraak snel volgt. De puinhoop heeft lang genoeg geduurd. Zet 'm op, Lucia!

Groetjes
Ellis
Emmen 3 april 2003

Ik heb altijd de zaak Lucia de B. gevolgd, zowel in de media als op tv (en uiteraard de versies in de diverse bladen als b.v. panorama, actueel e.d.) maar altijd mijn twijfels hierover gehad en kon eigenlijk niet in haar schuld geloven en dan ga je automatisch in haar onschuld geloven, ook omdat de bewijsvoering niet bepaald overtuigend was.

Ik ben blij nu te horen dat ze momenteel vrij is en ga er vanuit dat ze na het wegvallen van de zogenaamde 'vergiftigingen' ook volledig vrijgesproken zal worden, hoewel dit nog wel enige tijd kan duren.

Al met al toont het voor de zoveelste keer de onzorgvuldigheid van justitie aan en dit zal het vertrouwen in justitie zeker niet ten goede komen.

Lucia mag blij zijn met de mensen die zich zo met hart en ziel in haar zaak hebben vastgebeten en ik wens haar heel veel sterkte in de komende tijd!

Vriendelijke groet,
Bert
Onderwerp: RE: hulde panorama

Lieve Metta,

Still going strong. Heb je pas weer gezien hij DWDD en je broer bij P&W. Lucia is jullie veel dank verschuldigd. Wat moet ze nu gelukkig zijn!
Van de week nog een column aan haar gewijd (zie bijlage). Ik begrijp dat het nu stil moet blijven rondom Lucia, maar als het moment daar is hoop ik dat jullie aan mij denken. Een interview met Lucia zou een mooie afsluiter zijn voor de serie verhalen die ik over haar heb geschreven. En als Lucia er prijs op stelt kom ik zingen [op haar feest].

dikke kus. Joop
# Onderwerp: Reactie
zaterdag 5 april 2008

Geachte mevrouw De Noo en de heer Derksen,

Door omstandigheden heb ik pas een paar weken geleden uw boek over de zaak Lucia de B. gelezen. Het boek heeft veel indruk op me gemaakt. Alle lof voor deze geweldige prestatie. Ook uw integere aanpak, zoals blijkt uit de uitzending van afgelopen woensdag 2 april in het televisie programma Profiel, verdient alle respect. Dat werd nog eens bevestigd door de boeiende lezing die u voor de studenten van de Haagse Hogeschool heeft gehouden en die ik mocht bijwonen.

Aan uw boek kan ik niets toevoegen. U maakt korte metten met alle zogenaamde bewijzen. Toch nog een paar opmerkingen hoe op mij, als geïnteresseerde leek, de zaak Lucia de B. destijds overkwam.
Tijdens de processen, viel vanuit de berichtgeving in de krant op dat er veel meningsverschillen waren tussen de diverse deskundigen. In het uiteindelijke arrest viel ook op dat kennelijke leugenachtigheid en doortraptheid van Lucia de B. breed werd uitgemeten. Die twee zaken zijn niet met elkaar te rijmen. Als er verschil van mening is tussen deskundigen over het bewijs verwacht je vrijspraak of een goed betoog waarom de ene deskundige gelijk heeft en de andere niet. Wat je niet verwacht van een rechter is een mijns inziens emotioneel gekleurd verhaal over leugenachtigheid.
Of Lucia de B. liegt is afhankelijk van de waarheid. De waarheid breng je niet dichterbij door de verdachte van liegen te beschuldigen omdat de beweringen van de verdachte niet in jouw straatje passen. In die situatie past alleen een analyse waarom de ene deskundige gelijk heeft en de andere niet.
Het was dan ook een schok dat ik in uw boek, in het nawoord van prof. Crombag, las dat een rechter geen verantwoording hoeft af te leggen over het terzijde schuiven van ontlastend bewijsmateriaal.

Van de weeromstuit vertrouw je geen enkele jurist meer en ga je de rapporten van het CEAS drietal en Knigge nalezen. Volgens mij nog volop voer voor u, Richard Gill en anderen.
De discussie en beslechting van het statistisch argument "Het kan geen toeval zijn ...", waarvan je verwacht dat dit zo langzamerhand is doorgedrongen tot in alle hoeken van de juristerij, blijft terugkomen.

CEAS rapport van 25 oktober 2007 m.b.t. Lucia de B.

Citaat: "Ook echter bleek uit de kruistabel dat een andere verpleegkundige op enigerlei wijze bij zeven van de incidenten betrokken was. Voorts heeft het driemanschap geconstateerd, dat een andere verpleegkundige bij vier van de zeven door het Haagse Gerechtshof bewezen verklaarde incidenten aanwezig is geweest, waaronder bij de twee zaken waarin naar het oordeel van het hof de oorzaak van het incident (in termen van toediening van een overdosis van een bepaalde stof) kon worden vastgesteld."

Natuurlijk zegt het drietal (en terecht) dat dit zelfs geen begin van een bewijs is tegen deze andere twee verpleegkundigen, maar mijn vraag is waarom dan wél tegen Lucia de B.?

Rapport van mr. G. Knigge van 21 maart 2008

Het CEAS rapport stelt vast dat in 1996 t/m 1998 in het JKZ er minder sterfgevallen waren dan in de periode 1999 t/m 2001, waarin Lucia de B. werkzaam was. Knigge meent dat er een betere vergelijking gemaakt kan worden.

  • Hij brengt het aantal afdelingen terug tot alleen de Medium Care Units. Waarbij hij opmerkt dat Lucia tijdens de opleiding ook op de andere afdelingen heeft gewerkt. Waarom hij de opleidingsperiode weglaat motiveert Knigge onbevredigend.
  • De te vergelijken perioden worden verkort van 3 naar ongeveer 1 jaar. De periode dat Lucia op MCU 1 werkte, dus met weglating van o.a. de periode dat ze in opleiding was.

Ik ben geen statisticus en ook geen academicus, maar volgens mij is het zo dat als je de steekproefgrootte kleiner maakt de spreiding van de gevonden waarden groter wordt. Niets bijzonders, maar Knigge doet zijn uiterste best om een verklaring anders dan toeval voor de verschillen te vinden.
Zijn conclusie is:

Citaat: "Op grond van de cijfers kan derhalve niet worden geconcludeerd dat het onwaarschijnlijk is dat één of meer van de incidenten die zich in de periode van 1 oktober 2000 tot 5 september 2001 op de desbetreffende afdeling hebben voorgedaan, een onnatuurlijke oorzaak hadden."

Maak je de zin beter leesbaar door de dubbele ontkenning weg te laten dan krijg je:
"Op grond van de cijfers kan derhalve worden geconcludeerd dat het waarschijnlijk is dat één of meer van de incidenten die zich in de periode van 1 oktober 2000 tot 5 september 2001 op de desbetreffende afdeling hebben voorgedaan, een onnatuurlijke oorzaak hadden."
Wederom statistiek van de kouwe grond?

Lucia de B. heeft dan nu gelukkig strafonderbreking gekregen, maar het heksenproces is nog niet over.

Met vriendelijke groet,
Rob van der Burg
Kritisch Burger

Beste Metta,

Dank voor je aardige reactie op mijn steunbetuiging.

Heb je onlangs op op televisie gezien en vind het zo geweldig dat je zo'n inzet hebt voor Lucia, ik ken haar niet maar had van het begin af al zoveel twijfels over deze veroordeling, naar mijn gevoel rammelde het aan alle kanten. Ik heb hierin altijd het gevoel gehad: als je eenmaal in het verdomhoekje zit is het verschrikkelijk moeilijk om eruit te komen.

In mijn eigen vriendenkring heb ik een aantal verpleegkundigen en allen hebben ze zoiets van, als je met zulke zieke mensen werkt is het altijd de angst dat jij de laatste injectie of het laatste infuus geeft.
En ook allen spreken erover dat artsen ze soms zo eigenwijs vinden en ik denk dat een goede verpleegkundige vaak meer ziet omdat zij/hij de hele dag met de patiënt bezig is en de arts maar even.

Nogmaals ik ben trots op je dat jij en je broers je, ondanks de problemen in het familieverband, toch zo voor Lucia blijven inzetten – met steun van jullie moeder, geweldig.

Het schijnt hier makkelijker te zijn een verpleegster die haar beroep uitoefent achter de tralies te krijgen dan de zwaarste crimineel want dan kunnen ze ineens niets bewijzen.

Blijf voor haar vechten en daarbij wens ik je heel veel steun en sterkte.

Sterke groet, Ineke
Onderwerp: Lucia

Beste Metta,

Hoe gaat het nu met Lucia? Ik hoop wat beter.
Afgelopen week nog het een en ander gezien over de heren rechtsgeleerden, hoe zij te werk zijn gegaan. Het is zo'n schandalig spel wat ze gespeeld hebben en ik heb werkelijk met ontzetting naar dit programma zitten kijken. Dit is je reinste schending van de rechten van de mens.
Ik vrees dat wij een uitgesproken witte boorden justitie hebben. Doodeng. Want hoeveel slachtoffers zijn Lucia al voorgegaan?
Al aardig veel. Wat een geluk dat er mensen bestaan die niet tegen onrechtvaardigheid kunnen en de strijd aanbinden.

Hartelijke groeten aan Lucia en jou,
Betsy
Onderwerp: uitzending 2 april

Beste familie Derksen,

Wat U heeft gedaan voor Lucia de B. heeft mij zeer ontroerd.

Theo
Oud-advocaat
Eindelijk!!

Grote bewondering voor Metta en de rest van het "team".

Heeft Paula Lampe al haar nederige verontschuldigingen aangeboden?
...... denk het niet!

Regards,
Gerard Z.
Onderwerp: Lucia komt vrij, zeker weten

Vrijdag was ik bij uw gastcollege, waarin ik veel van mijn eigen problemen met politie, justitie, advocatuur, gemeente en ook ombuds herkende.
...
Ik stond daar [in mijn zaak] tegenover die rechters, advocaten: wat een zooi en een vreselijk dom volk en wat een kermis, hetgeen mijn advocaat bevestigde (die ook nog eens plaatsvervangend rechter is). Het ging totaal niet over de inhoud en ik dacht bij mezelf “ze zijn compleet gestoord bij justitie” en dat zijn ze ook.
In hoger beroep kreeg ik vrijspraak en een schadeclaim toegewezen, maar wat een beerput. In het vonnis verwijst de rechter naar de politie, terwijl de politie nooit zonder toestemming van justitie paarden en/of kinderen mag weghalen. Ze wijzen naar elkaar.
...
Ik ben ervan overtuigd dat er heel veel onschuldige mensen vast zitten en andersom. Dagelijks vecht ik nog steeds alle pesterijen van al deze instanties aan.
Chapeau dat jullie dit doen voor Lucia, van zulke betrokkenheid moet de maatschappij het hebben.
...
Heel veel sterkte,
Groeten van Quirine

@ P.S...
Het erge is dat instanties zoals jeugdzorg het niets kan schelen. Hoe meer ellende, hoe meer in de media, hoe meer geld ze van de minister krijgen – gewoon marktwerking – geldt idem voor al die zittingen: hoe meer er fout gaat, hoe meer media en werk het genereert. Justitie, jeugdzorg, raad, gevangenissen, Halt, VMBO-ZMOK-scholen etc etc is 1 keten die goed aan elkaar verdient...
Ik werkte voor Novib, ik heb voor Geert Wilders gewerkt, voor advocaten – die kom je later weer tegen in allerlei cietjes in de 2e kamer. De mediastrafpleiters hebben net als P.R. de Vries direct contact met Harm Brouwer, dus de PG's, landsadvocaten, notarissen, afijn het is 1 kliekje in Den Haag. Ik heb vreselijke dossiers gelezen zowel bij de PG's als politiek en mijn conclusie is dat die mensen alleen hitsig worden van de media – blijkbaar ben je pas iemand als de media je interessant vinden. Rechtvaardigheid of verantwoordelijkheid boeit ze niet, ze houden elkaar toch in stand...
Misschien dat Lucia er wat aan heeft, want het ligt niet aan haar en zij is echt niet de enige, zij is 1 van de velen en ze komt vrij, dat weet ik zeker...
Witte tijgerlelie Onderwerp: Ik ben erg blij dat je eindelijk vrij gelaten bent

Lieve Lucia

Altijd als ik aan je dacht en als je in het nieuws was huilde ik, omdat ik weet dat je onschuldig bent.
Het ergste is dat er 7 lange jaren van je zijn geroofd.
Ik heb verder geen woorden voor wat je is aangedaan en van je weg genomen is. Ik kan alleen maar huilen als ik er aan denk.

Ik ben zo dankbaar dat er mensen voor je op de bres zijn gegaan.
En dat is een wonder!

Ik wens je heel veel sterkte toe,
met hartelijke groeten,

Petra
Onderwerp: gezorgd voor mijn zoontje

Hallo,
ik ben Liesbeth van Bommel.

Lucia heeft voor mijn zoontje gezorgd toen hij in 2000 geboren werd en heeft in zijn schriftje gescheven de dagen dat zij voor hem zorgden.
Ik vond het een hele fijne en lieve vrouw en ze leefde ook heel erg met me mee.

Ik zou zo voor haar willen getuigen dat ze heel goed voor mijn zoontje gezorgd heeft.

Hoogachtend LvB.
Onderwerp: Felicitaties

Beste Ton en Meta,

Proficiat. Wat een geweldig nieuws. Lucia is vrij.
In tegenstelling tot Harm Brouwer, woordvoerder van het OM, geloof ik er niets van dat deze beslissing te danken is aan het "zelfcorrigerende mechanisme van justitie". Zonder jullie interventie zat ze nog steeds vast. Heel weldenkend Nederland zou haar petje voor jullie moeten afnemen. Ik doe dat in ieder geval wel.

Groet,
Rein
Onderwerp: waardering

Beste Metta en familie,

Al een tijd volg ik als verpleegkundige de Zaak van Lucia. Was ook bij de lichtjestocht. Ik dacht steeds, dit had mij ook kunnen overkomen.

Wat een bijzondere dag vandaag voor Lucia op de eerste plaats, maar ook voor jullie dat ze voorlopig (en laten we hopen voor altijd) vrij is.

Vooral aan jou, Metta, wil ik mijn waardering uitspreken voor je enorme inzet. Zonder jou was dit nooit gebeurd.

Groeten
Ludka L.
Onderwerp: Gefeliciteerd!

Beste Lucia, en het team achter je,

Gefeliciteerd met deze belangrijke ontwikkeling. Er gloort licht aan het einde van de tunnel!
Jij en de mensen om je heen tonen aan dat ondanks de zeer hoge prijs die je ervoor hebt moeten betalen, de rechtsstaat in Nederland, zij het piepend, krakend en steunend, nog steeds bestaat.
Ik wens je een fantastisch begin van je 'nieuwe' leven toe, en hoop op een heropening van je zaak en herziening van de uitspraak. Houd vol!!

Beste groeten uit Maastricht,
Elmar
Onderwerp: kanjers

Lieve Metta, Ton en andere medestrijders,

Hartverwarmend zoals jullie je inzetten voor Lucia. Hier zijn geen woorden voor.

Jullie zijn je gewicht in goud waard.

Ik hoop voor Lucia én voor al haar medestrijders, dat zij op korte termijn volledig wordt vrijgesproken.

Hartelijk dank voor jullie bewonderenswaardige inspanningen.
SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jan uit Bennekom
Onderwerp: Veel Sterkte

Heb de casus vanaf begin af aan gevolgd en bezocht jullie site en schreef erover op de website artsenethiek.nl.
Fijn dat de zaak deze wending genomen heeft, en maar hopen dat het positieve nieuws blijft aanhouden.
Veel sterkte voor allen en in het meest voor Lucia.

Andrea
Onderwerp: vrij!

Goed dat Lucia (voorlopig) vrij is. De statistische bewijzen die er zouden zijn hebben mij nooit erg overtuigd. Ik ben zelf jarenlang als verpleegkundige werkzaam geweest in met name verpleeghuizen. Ik heb daar ook veel nachtdiensten gedraaid en in de nacht overlijden daar vaak bewoners. Op de een of andere manier had ik (bijna) altijd "mazzel" en overleden patiënten die slecht lagen, net voor of net na mijn dienst.
Statistisch gezien zou ik dus een soort superverpleegkundige zijn, omdat in mijn diensten weinig mensen overleden. Dat is onzin, natuurlijk: ik had gewoon geluk. Dat het omgekeerde ook het geval kan zijn lijkt mij duidelijk, de wet van het gemiddelde eist dat iedere afwijking daarvan naar de ene kant gecompenseerd wordt naar de andere kant.

Gefeliciteerd, Lucia!

Annet
Onderwerp: voorlopige vrijstelling 2 april 2008

HOPELIJK DAN EINDELIJK GERECHTIGHEID??!!

Lucia, ik hoop het van ganser harte voor je. Het liefst zou ik je persoonlijk overstelpen met honderden bloemen, maar wat je het meest nodig en verdiend hebt, is de geborgenheid, warmte en liefde in alle rust bij je eigen gezin en allen die je lief zijn.
Wat een positieve dag vandaag! Ik hoop van harte dat je in de komende drie maanden meer dan genoeg kracht opdoet voor deze laatste gang om je onterecht afgenomen vrijheid terug te krijgen.
Dat zal zeker niet makkelijk zijn. Maar met zulke fantastische mensen als Metta Derksen en haar broers, Stijn Franken, Maarten 't Hart en andere gerenommeerde Nederlanders moet het kunnen. Deze grove fout moet koste wat kost recht gezet worden.
En daarna doorgaan, want koste wat kost ....... klaag het OM aan voor een exhorbitante schadevergoeding van miljoenen, dan nog zal dit in de verste verte geen genoegdoening zijn voor wat jou is aangedaan.
De werkelijke daders van dit onrecht zullen vrijuit gaan en de kosten zullen door de maatschappij moeten worden opgehoest. Maakt niet uit, dan heb ik in ieder geval ook eens het gevoel voor een waardig doel mijn belasting te betalen.
Lieve Lucia, als nietsbetekenend toeschouwer, kan ik niet anders zeggen, dan dat ik blij ben vanaf het begin in je onschuld te hebben geloofd. Met mij zijn er velen in Nederland. En net zoals jij, zullen ook wij nooit meer echt vertrouwen kunnen hebben in onze rechtsgang.

Lieve Lucia, ik wens je het allerbeste toe: allereerst strijdlustigheid om door te kunnen gaan om daarna weer terug te kunnen keren in de warme schoot van je liefdevolle eigen leven, ver buiten de schijnwerpers, waar je hopelijk enigszins kunt herstellen van dit verschrikkelijke trauma.

vanuit mijn hart met alle liefde,
Helen J.
Onderwerp: En nu?!

L.S.,

Zowel het justitiële als het medische apparaat zijn helaas ivoren torens in deze maatschappij, de gewone burger wordt als onvolwaardig, onwetend en onbelangrijk geschouwd binnen deze disciplines. Ieder vorm van dialoog met de burger wordt angstig gemeden, uit vrees dat men van zijn voetstuk valt.
En als de burger het toch probeert, wordt deze op beschamende wijze terechtgewezen.

Ongeacht of iemand nu schuldig of onschuldig is, men heeft het RECHT op een eerlijk proces en zo daar dingen bij fout zijn gegaan of nieuwe feiten opduiken of zelfs maar gerede twijfel ontstaat, heeft men ook het RECHT op een herziening. Aan zoveel aspecten van het proces van Lucia de Berk schort iets, dat men hier niet van recht kan spreken. Krom is de enig juiste aanduiding hiervoor.
In zoverre geldt er zeker dat "hier iemand een groot en afschuwelijk onrecht is aangedaan". Lucia de Berk dus. Het hele proces van Lucia doet mij denken aan "Het Proces" van Kafka. Alleen is haar proces helaas geen fictie. Kafka zou zich in zijn graf omdraaien als hij weet zou hebben van de realiteit.

De zaak zal nu herzien worden. "Eindelijk!", denk ik daar dan bij, "Het zal tijd worden!".
Ik ben blij dat zij de herziening thuis kan afwachten, maar wel met gemengde gevoelens. Haar (gezins-)leven is hoe dan ook verwoest. En de bepaling "voorlopig" zorgt ervoor dat ze ook "voorlopig" rond moet lopen met de mogelijkheid dat zij weer gevangen gezet kan worden, wat nog steeds als een zwaard van Damocles boven haar hoofd hangt.
Het is te hopen dat de herziening eindelijk de waarheid op een goede manier boven water brengt, zonder gegoochel met statistieken en waarschijnlijkheidsberekening. De waarde daarvan heeft zich in Tjernobyl wel bewezen.

Bij dit hele gebeuren vraag ik mij telkens af waarom men zo gedreven was om haar schuldig te verklaren. Roem? Eer? IJdelheid? Of waren er andere omstandigheden die het daglicht niet konden verdragen? Wordt de blaam van bv een arts – of zelfs het ziekenhuis – op deze manier afgewimpeld op een gewone verpleegkundige? Of is het toch een bijzonder ongelukkige samenloop van omstandigheden?
Zeker is wel dat men, toen men eenmaal Lucia de Berk verdacht, niet meer (zo hard) naar een mogelijke andere verklaring (of verdachte) hoefde te zoeken. Men had een verdachte, men moest alleen nog maar zorgen dat ze veroordeeld werd. Zo niet goedschiks, dan wel kwaadschiks!

Ik heb hier telkens met opzet de volledige naam van Lucia de Berk gebruikt. "Lucia de B." als persoonsaanduiding roept al direkt een negatief beeld op en houdt voor het gevoel eigenlijk al een halve veroordeling in. In de media is zij eerst afgeschilderd als een monster (Engel des Doods). Zelfs tijdens de uitspraak werd dit nog eens versterkt door de woorden van de rechter.
En nu huppelen de media weer heerlijk mee met de mensen die een andere mening zijn toegedaan. Daarom vraag ik mij af of er nog wel iemand(!) in staat is om een echt onafhankelijk oordeel te vellen over Lucia de Berk.

Tot slot nog een persoonlijke noot aan Lucia de Berk. Kop op en houd moed!

Peter S.
Onderwerp: steun aan Lucia

Beste Lucia,

Ik wens je heel veel sterkte en veel geluk. De pijn van de onrechtvaardigheid begrijp ik.

Algemeen:

Ik waardeer het bijzonder dat prof. Derksen het falen van het justitieel systeem uit de doeken doet. Ik ben ervan overtuigd dat sommige mensen ten onrechte in de gevangenis zitten.
Politie en justitie willen ‘scoren’: het gaat hun niet meer om de mens, maar hoe ‘goed’ ze zelf wel zijn. Bij verhoren leggen verbalisanten verdachten woorden in de mond. Ik heb het zelf meegemaakt dat een procesverbaal geheel andere informatie verschaft dan wat de verdachte verteld heeft.
Het rechtssysteem faalt door toedoen van justitie en politie.
Rechters en agenten van politie dienen onmiddelijk ontslagen te worden als ze dit soort fouten maken. Medici die fouten maken worden geschorst of mogen hun beroep niet meer uitoefenen. Blijkbaar leven de rechter, de politie en de officier van justitie in een andere wereld waar andere rechtsregels gelden.

Het rechtssysteem is aan een grondige renovatie toe, en de onderzoeksmethoden ook.
Achtergehouden gegevens van verbalisanten en verhoren dienen openbaar gemaakt te worden voor juristen.

Drs. S.M.B.
Onderwerp: juristen

L.S.

De zaak Lucia bevestigt voor mij alles wat er mis is in de juristerij.
Een goede jurist denkt in dubbele ontkenningen, praat in scholasmes, gelooft in drogredenen als ad autoritam en veronderstelt dat Het Recht bestaat, kenbaar is en in het bijzonder dat dit aan hem kenbaar is gemaakt. Het heeft meer kenmerken van een sekte dan van een discipline.
Het oxymoron "rechtswetenschap" is dringend toe aan een kritische blik van buitenaf, niet alleen in deze zaak.

Groet,

mr. drs. S.M.P.
Onderwerp: een opmerking

Ik heb op de site van Vrij Nederland (onder: dossiers) de zaak een beetje gevolgd. Als je dan de informatie betreffende de bewuste baby leest... vraag ik mij af of de betrokken artsen niet verstek hebben laten gaan... en die artsen niet vervolgd hadden moeten worden!!
Het komt mij over dat zij degenen zijn geweest die elke casus behoorlijk onderschat hebben.
Daarnaast denk ik dat het tijd gaat worden dat in het JKZ, degenen die zgn. belastende informatie hebben gegeven eens flink achter hun oren gaan krabben wat zij hebben aangericht t.o.v. hun collega...

met vriendelijke groet,
Giel uit Gouda
Onderwerp: Lucia

Wat was ik blij toen ik vanmorgen hoorde, dat Zuster Lucia uit de gevangenis mocht. Van het begin af aan, heb ik in haar onschuld geloofd, zuiver op mijn gevoel. Al weet ik dat men in de verpleging ook heel onaardig kan doen, als iemand een beetje anders is dan de anderen. Dan kan men wat af roddelen. Ik heb helemaal geen verstand van rechtszaken, maar wat heerlijk voor Lucia dat er mensen achter haar staan en voor haar vechten. Er is toch zoveel onrecht in dit land, waar je niets aan kunt doen.

Lieve Zuster Lucia, van harte beterschap en vooral vrijheid wenst U
Anneke.
Onderwerp: Te gek dat je vrij bent!!!

Hi Lucia,

Geweldig dat je vrij bent, echt, ik vind het zo tof voor je. Al een tijd volg ik jouw zaak en ik was al snel van jouw onschuld overtuigd. Het is voor mij simpel. Daarom wens en hoop ik dat het met je gezondheid beter gaat en je weer langzaam kan aansterken en herstellen van alles wat je hebt meegemaakt. Heel veel sterkte verder,

hartelijke groeten
Liesbeth
Onderwerp: gefeliciteerd!

Lucia, wat fijn dat U weer in vrijheid bent! Dit mag niet tijdelijk zijn maar voor altijd! Veel sterkte verder en succes! Hoop dat deze nachtmerrie voor U echt voorbij zal zijn, en het recht zal zegevieren!

Elisabeth,
Master in psychology
Onderwerp: Lucia ik geloof in jou

ik ga bidden dat alles goed komt!

marijke
Onderwerp: Gefeliciteerd Lucia!

Beste Lucia,

U wordt op dit moment waarschijnlijk overspoeld met positieve reacties op uw onverwachte vrijlating vandaag en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

Ik wil u vanuit Amsterdam Zuidoost graag heel hartelijk feliciteren met uw vrijlating. Het werd ook de hoogste tijd dat deze verschrikkelijke misstand werd rechtgezet. Dat geeft toch weer een héél klein beetje vertrouwen in de Nederlandse rechtsstaat. Net als ongetwijfeld vele anderen had ook ik al jarenlang het gevoel dat de bewijsvoering rond uw zaak van geen kant klopte. En uw wanhopige reactie in de rechtszaal na het uitspreken van het vonnis vond ik werkelijk hartverscheurend. Ik hoop echt dat de onderste steen gaat bovenkomen in deze kwestie, dat alle vriendjespolitiek die hierbij in het spel was stevig aan de kaak wordt gesteld en dat de personen die verantwoordelijk waren voor uw onterechte opsluiting worden aangepakt.

Deze hele episode moet voor u een nachtmerrie zijn geweest en ik hoop van ganser harte dat u die -ook gezien uw fysieke conditie- zo goed mogelijk te boven zult komen.

Heel veel liefs,
Lucienne
Onderwerp: reactie op vrijlating

Beste mevrouw De Noo en heer Derksen,

Dank u wel voor alles wat u voor mijn collega Lucia gedaan heeft. Ik ben zo blij voor haar en haar familie.
Zoals ik eerder tegen u zei ben ik altijd bereid te getuigen van wat ik heb gezien in de praktijk: namelijk een goede pleeg!

Met vriendelijke groet,

Nathalie

[MdN - was aanwezig bij sterven, werd nooit gehoord...]
Onderwerp: geweldig

Hallo Mensen!

Op uitzending gemist de uitzending bekeken vanuit Oostenrijk..
Ik vind het zeer Hartverwarmend dat dit groepje mensen zich zo inzet!
Wat ook moet! Maar wel verschrikkelijk byzonder! Je mag hopen dat overal in de wereld waar onrecht gebeurt zulke goede lieve mensen opstaan om het juiste te doen...

En ik persoonlijk en vele anderen kunnen er misschien van leren om niet altijd gelijk een oordeel klaar te hebben over iemand als je er wat over hoort.. (de informatie is vaak zeer gekleurd in deze tijd... kijk maar naar de hele sterren-wereld en de onzin-verhalen..)

Dikke kus voor de mensen die voor het goede werken!!

liefs Martine
Onderwerp: Helden bestaan nog

Helden!

Met tranen in mijn ogen naar de documentaire [KRO's Profiel] van vanavond gekeken. Niet wegens Lucia maar omdat er dus nog echte mensen zijn (en geen sensatiezoekers à la Peter R. de Vries) die zich inzetten voor anderen.
Mocht u in de toekomst hulp nodig hebben voor wat dan ook, dan houd ik mij beschikbaar.

Met vriendelijke groet

Daan SvS
Onderwerp: Hulde

Hulde voor de doorzetters.

Nu de hele zaak (opnieuw) aandacht in de media krijgt, verbaast de gehele gang van zaken me niets. Dit klinkt vast cru, maar geen onbetrouwbaardere partij dan de overheid.

Hulde hulde voor de doorzetters.

Met vriendelijke groet,
Dylan
Onderwerp: moedige mensen

Beste familie Derksen,

Het grote nieuws van vandaag, Lucia de B vrij!!

Ik heb de zaak gevolgd, ook vanavond op Profiel de familie Derksen gezien en gehoord. Moedige mensen, die tijd, energie en rust ruilen voor de strijd voor gerechtigheid. Het hedendaagse j'accuse, kom er nog maar eens om. U geeft de ‘gewone’ burgers ook moed om te blijven strijden voor gerechtigheid, groot of klein. Ik wens u 'n goede tijd met wat meer rust en veel mooie muziek.

Els uit Assen
Onderwerp: Uw televisie uitzending van 02/04/08

Geachte Mw.de Noo en heer Derksen,

Vanavond de televisie uitzending op Ned.2 gezien.
Ik heb veel bewondering voor uw doorzettingsvermogen om tegen de "juridische elite" (lees politiek en kerk) van dit land te blijven vechten. Met regelmaat heb ik de berichtgeving over Lucia gevolgd en mijzelf afgevraagd of dit land een democratie is met een goed rechtssysteem of meer lijkt op een bananenrepubliek. Zelf heb ik meer dan eens heel vervelende ervaringen opgedaan met ambtenaren die er maar wat op los praten en zich later niet meer kunnen herinneren wat er door hun is gezegd. Ik ben nu bijna 62 jaar en begonnen aan een studie rechten (niet makkelijk overigens als techneut) om mijzelf te kunnen wapenen tegen wat ik nu bureaucratisch terrorisme zou willen noemen. Als ik het mijzelf zou kunnen permitteren was ik morgen weg uit dit land. Ik wens u heel veel succes met uw zaak en hoop dat Lucia nog wat geluk leert kennen in de rest van haar leven.

Qua Patet Orbis.

Evert
Onderwerp: rechter ontwaak

Geachte mevr. De Noo en heer Derksen,

Ik zag zojuist uw uitzending en hecht eraan u licht, kracht en succes toe te wensen.
Ik denk er vaak over om na mijn pensioen een proefschrift te schrijven over de verantwoordingsplicht en mogelijkheid tot aansprakelijkheid van de rechter. Zelf heb ik ooit een rechter aangeklaagd en overwogen om de klacht tot bij de Hoge Raad door te zetten, maar mijn cliënte was murw en daarom heb ik het achterwege gelaten.

Wij kennen geen instantie die de rechter, bewaker van onze rechtsstaat, bewaakt en elke rechter komt met elke beslissing weg. Ongehoord. Het OM, de staande magistratuur, deel uitmakend van de rechterlijke macht, hoort eigenlijk objectief te zijn, maar is ziek en ontkent dat krampachtig.
Meneer Brouwer doet hun bewuste onwaarheden in 'uw' uitzending af als vergissingen. Zeer veel rechters komen tot een uitspraak op basis van de autoriteit die ze vanachter hun verhoogde podium hebben. Die onbevoegde rechter bij het gerechtshof in Den Bosch moet zelf geweten hebben niet bevoegd te zijn. Haar naam wordt krampachtig geheim gehouden.
Toen ik uw handtekeningenlijst in de NRC zag, had ik spijt dat mijn naam er niet ook bij stond. Ik ben zelf jurist (en neerlandicus en praktiserend dirigent-organist) en trad in een totaal van zo'n 50 rechtszaken in de rechtszaal op als gemachtigde van een cliënt, waarbij ik waarnam dat de rechter c.q. officier van justitie onjuist oordeelde door feiten te verdoezelen of te verdraaien of te negeren. Daarom was ik diep getroffen door wat ik in de uitzending zag. Raak!

Als opmerking bij uw uitzending breng ik naar voren dat hier net als na Schiedam jammergenoeg buiten beeld blijft dat het de rechter was die de beslissing nam. De rechter is niet heilig (God houdt niet van rechters).
Het moet zwaar zijn voor u, en dan heb ik het nog niet eens over Lucia zelf. Ga door, roep ik u toe, en ik wens u toe dat u het volhoudt. Nederland wordt er misschien beter van...
Als ik het geweten had, zou ik bij de poort van Nieuwersluis de zang met mijn accordeon ondersteund hebben. Het besef dat de heilige rechter in elke instantie faalt, werkt ontwortelend. Wie durft dat besef tot zich toe te laten? Ik ben in elk geval bang dat de rechter zelf tóch niet wakker wordt.

Met vriendelijke groet,
Peter W.
Onderwerp: Bedankt voor uw moeite

Geachte Mevr. de Noo en Meneer Derksen,

Graag wil ik u bedanken voor uw jarenlange inzet voor Lucia de B. Ik heb in het verleden geregeld op uw site gekeken en volgens mij was er voor 2006 ook nog een andere site, maar dat weet ik niet zeker. [Red. – JokerXL is sinds twee weken overgezet op onze Engelse website]
Ik vind het bijzonder nobel van u.

Ik heb overigens wel gemerkt dat door de jaren steeds meer mensen in de onschuld van Lucia de B. gingen geloven. Was ik in het begin op fok.nl nog maar één van de weinigen, de laatste maanden waren er op nieuwsnieuws.nl telkens vele leden die wisten dat Lucia de B. onschuldig vastzat. Dat is zeker weten voor een groot deel aan u te danken.

Nogmaals bedankt!

Met vriendelijke groet,

Gérard
Onderwerp: Woensdag 2 april....

Hallo geweldenaars!!!

Ik heb METEEN mijn laptop aangedaan na het zien van het programma Lucia B op nederland 2! En ik dank werkelijk GOD op mijn knieën te ZIEN wat voor een GEWELDIGE mensen nog bestaan hier op planeet aarde!
Twee mensen die hier zoveel jaren hun energie voor hebben ingezet... en wat voor een vruchten worden en zijn er geplukt! Met hevige emotie zat ik aan jullie lippen gekluisterd... De eenvoud en de beschaving van jullie prachtige woorden, jullie vastberadenheid... Dat mensen zoals jullie bestaan geeft mij weer de kracht te geloven in het GOEDE des levens...
Er zijn nogal wat contrasten die het allemaal somber en lelijk maken. GEWELDIG jullie alle drie aan te horen voor dit RECHT! Zo aandoenlijk dat de moeder van broer en zus op zo'n mooie manier neergezet werd! Het MOET wel een bijzonder vrouw zijn om zulke fantastische mensen als kinderen te bezitten.
En wat een teleurstellend aspect is ook WEER hier aanwezig... Maar de kracht van het geloof in het recht – dat jullie samenbundelt – zal uiteindelijk zegevieren!
Het boek van Ton Derksen wordt morgen meteen aangeschaft... ook zijn tweede zal daarop volgen... en zijn derde! Ik vind jullie een verademing!!!

Met groot respect, eerbied en waardering
een zeer vriendelijke grote groet,

Judith
Onderwerp: uitzending

Dag,

Gekeken naar de uitzending vanavond over Lucia de B.
Nooit geloofd in het verhaal dat zij al die moorden zou hebben kunnen plegen. Heel veel respect voor de familie die daar ondanks alle tegenwerking zoveel energie in heeft gestopt. Ben zelf verpleegkundige.
Houd moed!

Groet,
Bep
Onderwerp: Eindelijk vrij

Beste Lucia,
Gefeliciteerd met de vrijheid, die je nu helaas tijdelijk hebt gekregen. Helaas zet ik erbij, omdat het voorgoed had moeten zijn.

Ik heb je zaak een beetje gevolgd en heb vanavond naar Profiel gekeken.
Ook heb ik vernomen, dat je/U een hersenbloeding in de gevangenis hebt gehad. Toen had ik al zoiets: "Ze moet uit die gevangenis."
Hopelijk gaat het nu beter met je/U. Bij deze wens ik je/U heel veel sterkte toe en dat je/U nog van je vrijheid mag genieten.
Ik hoop echt, dat de zaak wordt heropend en dat het openbaar ministerie gaat inzien, hoe ze geblunderd hebben en dat ze nu maar eens rechtvaardigheid spreken.
Heel veel sterkte en geniet zolang het kan.

Maayke
Onderwerp: Bedankt!

LS.

In het avondlicht gezeten, ben ik verbaasd en opgelucht na het zien van de Dossier documentaire. Hopelijk ontstaat er licht en lucht, nu Lucia voorlopig de gevangenismuren mag verlaten, in Lucia's en jullie leven.

De starre houding van onze opper-procureur doet koude rillingen ontstaan. Kennelijk is bezinning en reflectie niet per definitie present in het Neerlandse procureurschapsprofiel.

Het is prachtig om te zien dat jullie je zo inzetten voor Lucia, en daarmee impliciet voor het behoud van het recht in onze rechtsstaat. Iets waarvoor ik jullie erg dankbaar ben.

Groet,
Wilco
Onderwerp: Gefeliciteerd Lucia

Dag Lucia

Ik ben blij dat je voorlopig op vrije voeten bent. Ik hoop dat dat ook zo blijft. Ik heb altijd in jouw onschuld geloofd. Ik ken je persoonlijk niet, maar dat is gewoon een gevoel die ik daarbij heb. Ik hoop dat het toch alsnog voor jou, je dochter en verdere mensen die belangrijk voor je zijn, tot een goed eind mag komen.

Liefs Joke
Onderwerp: Voor Lucia

Beste Lucia,

Lijkt nu of er echt een beetje licht voor je komt, laten we het hopen!
Ik wens je ondanks alles een fijne tijd thuis met je dochter, probeer ervan te genieten. Verder blijf ik voor je hopen dat nu eindelijk je onschuld bewezen zal worden en je weer aan je toekomst kan bouwen.
Meisje, heel veel sterkte, en doorvechten hoor!

Zomaar iemand die altijd in je heeft geloofd!

Ineke
Onderwerp: Licht voor Lucia de B.

Gelukkig voorlopig 3 maanden vrij. Ik geloof in haar onschuld. Juist ook omdat ik samen met nog 2 collega's een keer 14 dagen nachtdienst heb gehad en er in deze nachtdienst 10 mensen overleden. Ik herinner me als de dag van gisteren hoe verslagen we hiervan waren en soms ook boos: waarom dit alles in onze dienst?
Dit was gelukkig in de zestiger jaren van de vorige eeuw. Een andere en vriendelijker tijd.

Lucia, geniet van deze 3 maanden, en ik hoop dat je een goede revalidatie kunt krijgen.

Met vriendelijke groet,
M.S. te E.
Onderwerp: Eindelijk vrijheid ?

Lieve Lucia,

Vanaf de 1ste dag hebben mijn vrouw en ik getwijfeld aan jouw schuld.

Gelukkig ben je weg uit de gevangenis.

Hopelijk gaat het je de komende jaren beter.

Ria en Jan
(Wij zijn beiden verpleegkundigen)
Onderwerp: vrij?

Dag Lucia.
Blij met de uitspraak, maar voor jou is deze nachtmerrie nog niet voorbij. Je gevolgd en het boek gelezen. Ik hoop dat het je lukt om sterk te blijven en geloof te houden in jezelf zoals veel mensen die je steunden.
Volgde ook het proces Ina Post. Misschien van haar te horen?

Heel veel sterkte,
Anja
Blauwe lucht Onderwerp: Vrijlating

Lieve Lucia,

Ik weet niet of ik je wel moet feliciteren, je bent voor de rest van je leven door een stelletje minkukels beschadigd en op afschuwelijke manier in de publiciteit gebracht.
Jammer voor deze groep dat wij het schavot al jaren terug hebben afgeschaft, anders hadden ze je ook nog even tentoon kunnen stellen.

Zorg er maar eerst voor dat je tot rust komt, revalideert en weer "mens" wordt, dan komt na verloop van jaren misschien de rest ook wel weer.
Een heel spoedig herstel en hopelijk een hele spoedige vrijspraak en rehabilitatie.

John de W.
Onderwerp: vrij!!!!

Lieve Lucia,

3 jaren geleden ben ik 10 weken je "buurvrouw" in Nieuwersluis geweest. Je zal wel zoveel vrouwen hebben zien komen en gaan en ik kon me zo goed voorstellen dat je daar vreselijk onder geleden hebt. Je hebt mij toen verteld dat je onschuldig was en ik heb na mijn vrijlating veel over je gelezen en bijgehouden wat er met je gebeurde. Je wachtte toen op de cassatie en toen werd je helaas niet vrijgelaten.

Ik ben oprecht blij voor je dat je nu mag genieten van je vrijheid en ik heb ongelooflijk veel respect voor jou, je dochter Fabien en je vriend die je zo trouw elke week bezochten!!! Wij liepen vaak samen naar ons bezoek toe vanuit de Q-afdeling. JIJ troostte degenen die het dan moeilijk hadden, terwijl jij daar al zo lang zat en niet wist of je ooit eens vrij zou komen.
Je was voor mij een hele lieve buurvrouw!! Je gaf me boter als ik niks meer had, extra eten als er over was... kortom, ik kon me geen betere buurvrouw wensen!!

Geniet van je vrijheid, je hebt al zo lang geleden en bent al 6 jaren kwijt...

Uiteraard hoop ik dat je ook vrij zal blijven!!!!

Lieve Lucia, het allerbeste wens ik je, samen met hen die je dierbaar zijn.

lieve groet,
Helga uit Enschede
Onderwerp: Vrij!

Beste Ton en Metta,

Toen ik haar stem op de radio hoorde was ik meteen overtuigd dat zij de waarheid spreekt. Maar wat kon ik doen?

Enkele jaren later hoorde ik over jullie. Jullie kónden en hébben veel gedaan voor haar.

De schade kan nooit hersteld worden, maar tenminste is zij nu vrij. Dankzij jullie.

Hulde hulde hulde.

Groet,
Mira
Onderwerp: Your door

Lieve Lucia,
Opeens moest ik denken aan de oud-Ierse zegen die ik je lang geleden al stuurde.

MAY YOU HAVE WARM WORDS ON A COLD EVENING, A FULL MOON ON A DARK NIGHT AND THE ROAD DOWNHILL ALL THE WAY TO YOUR DOOR.

Yes, yes, yes.
Nogmaals een dikke knuffel van Jacqueline
Onderwerp: Gefeliciteerd!!

Heerlijk, Lucia om je op deze foto aan het strand te zien!

En die kwal waar je naar wijst?

Wie had je in gedachte?

Ach, doet er niet meer toe, pak je leven op meid!

Het heeft nu lang genoeg geduurd!

Addy
Onderwerp: Waardering.

Beste mensen,

Soms, heel soms, kan iemand door grote inzet iets bereiken en daarmee *echt* verschil maken.

Wat jullie met zoveel werk, passie en doorzettingsvermogen bereikt hebben redt (hopelijk) niet alleen het leven van mevrouw de B, maar ook het nationale geweten. Het zal nog lang, heel erg lang positieve gevolgen hebben voor de werkelijke zorgvuldigheid en betrouwbaarheid van onze rechtsstaat.

Oprecht bedankt daarvoor!!!!

Met mijn volledige waardering,
Dennis
(zomaar een Nederlander...)
Onderwerp: Geweldig

Beste Mensen,

Ik feliciteer jullie met het geweldige resultaat van vandaag.

Is het niet verschrikkelijk om je te realiseren dat als JULLIE niet gedaan zouden hebben wat jullie hebben gedaan, Lucia haar hele leven vast had blijven zitten?
En niet in Libië of Kazachstan, maar in de (zogenaamde) rechtsstaat Nederland!

Dezelfde puinhoop die jullie hebben aangetroffen, treffen de mensen rondom Ernest Louwes ook aan.
En ze ondervinden ook dezelfde tegenstand. Niet alleen vanuit de justitiële instanties, maar ook vanuit veel media.
Maar wij zullen, net zoals jullie, gewoon doorgaan tot ook in deze zaak recht wordt gedaan aan de waarheid.
Hoe lang het ook wellicht zal duren.
Hopelijk trekt men in Den Haag lering uit het geheel en komt er een onafhankelijke RevisieRaad. Maar er zal eerst wel veel water nog door de Rijn stromen.

Ik sprak vandaag Ernest Louwes (die gelukkig al in een half open instelling zit, en vanaf eind april met een enkelbandje thuis, als Justitie niet weer iets nieuws verzint om hem dwars te zitten).
En hij vroeg mij uitdrukkelijk om jullie ook namens hem te feliciteren en te zeggen dat dit resultaat voor Lucia ook zijn zaak helpt.

Maurice
Dag allemaal,

Ik stond gisteren met mijn oren te klapperen, dat Lucia tijdelijk vrij was, en juist toen die uitzending over de familie Derksen!

Gefeliciteerd, de Derksens en ook Richard en Peter en Stijn.

Ik doe kopie aan Richard de Mulder, wiens integriteit ik steeds t.a.v. Richard Gill heb verdedigd, en Henk Elffers, mutatis mutandis Richard Gill, met de suggestie voor hen dat dit een uitgelezen moment kan zijn om het bewijsmateriaal nog eens te filteren, het boek van Ton Derksen te lezen, mijn bespreking op het internet nog eens door te nemen, en te corrigeren waar nodig. Mijn diagnose is cognitieve dissonantie en niet kwade wil, en we zijn dat aan elkander verplicht dat helder aan te geven.

Met beste groet,
en nogmaals hartelijke felicitaties,

Thomas
GELUKGEWENST!

Lucia zelf in de eerste plaats natuurlijk.
Er is niet helemaal voor niets zo veel publicitaire en andere druk uitgeoefend. Al blijft het beschamend dat het nodig was & is.

Hendrik K.
Hoi Metta en Ton,

Geweldig wat jullie gedaan hebben!!
Metta ik heb je een paar keer gezien op TV, en je bent nog niets veranderd. JE INZET IS UNIEK voor andere mensen.

Liefs Bertine
Onderwerp: Lucia voorlopig vrij/Profiel

Geachte mevrouw De Noo,

Ik heb vanavond de uitzending 'Profiel' gezien en ik ben nogal geschrokken van de opmerkingen van uw broer Ton over het 'zwartste scenario'.
Er is een duidelijke parrallel met de Deventer Moordzaak, waar tijdens de herziening ineens 'DNA-bewijs' naar voren werd gebracht, waartegen geen beroep mogelijk was. Dit is een trucendoos die inderdaad ook in de zaak van Lucia opengetrokken kan worden.
Ik hoop dat mr. Franken zich hiervan bewust is en er adequaat op zal reageren.

Verder vond ik het buitengewoon verontrustend te horen wat voor belangen er achter de schermen meespelen. Goed dat u dat naar buiten heeft gebracht (ondanks wat u dat op het persoonlijke vlak heeft gekost).

Ik wil u en uw broers (en Lucia natuurlijk) van harte feliciteren met deze heugelijke dag. Het is een stap in de goede richting.
Stapje voor stapje naar een rechtssysteem dat echt het etiket 'recht' mag dragen...

Met vriendelijke groet,
Cora
Onderwerp: felicitaties en een gedicht: Weer licht

Hallo Lieve Lucia  en actie comité Lucia,
Wat fijn dat vandaag bekend is geworden dat de zaak wordt heropend. Eindelijk weer vrij.
Ik ben blij en opgelucht voor Lucia, maar dat maakt het onrecht wat jou is aangedaan niet goed.
Wat een fantastische groep mensen die zich voor jou hebben ingezet! Soms vraag ik me af of Nederland nog wel een rechtsstaat is. Toch gefeliciteerd en mijn complimenten voor het actiecomité.

Voor jou Lucia, stuur ik nu een gedicht:

WEER LICHT
Dat je nog meer licht zult ontdekken
Als je dwaalt op de donkere weg
Van het verdriet

Dat je nog weer vreugde zult voelen
Als je bijna uitglijdt
In de doolhof van je verdriet

Dat kan je ongelooflijk in de oren klinken
Als de klanken van muziek
Die niet bestaat

Het meeste licht ontdek je
in de mensen die je verdriet verstaan

De meeste vreugde beleef je
Aan de mensen die je trouwe metgezellen zijn
Op deze bizarre levensreis

Het is met en bij hen
Dat je vermoeden en je geloof kan groeien
Dat er weer ruimte is voor feest
Feest met ruimte voor verdriet.

- Marinus van den Berg


Hartelijke groet, Veronique
Onderwerp: (tijdelijke) in vrijheid stelling

Hoi Lieve Lucia

Bij deze wil ik je laten weten, dat ik ongelofelijk blij ben met het laatste Nieuws! Velen met mij denken met grote regelmaat aan jou. Zelf geloof ik al jaren in jouw onschuld, maar wat ik geloof is natuurlijk totaal niet relevant. Het gaat er helemaal niet om wat een ieder wenst te geloven! Waar het wel om gaat is, dat het niet mogelijk mag zijn, dat wie dan ook op grond van zulk twijfelachtig bewijs zo ten gronde word gericht! Ja Lucia, jouw verhaal zal in de geschiedenisboeken worden bijgescheven!

Al besef ik ten zeerste, dat jouw strijd nog niet geheel gestreden is, ik kan mij onmogelijk voorstellen, dat de weg die nu ingeslagen is nog tot iets anders zou kunnen lijden, dan jouw definitieve invrijheidsstelling! Heb er vertrouwen in, dat een inmiddels aanzienlijk grote groep van mensen met minder geen genoegen nemen en alles wat nu komen gaat op de voet zullen volgen! Alleen jouw rehabilitatie geeft deze groep van mensen de mogelijkheid nog (enigszins) te geloven in een rechtsstaat!

Zelf heb ik TBS gehad, die had ik dan ook wel verdiend (daar geen twijfel over) dus dat is een wezenlijk verschil!
Maar daardoor denk ik wel te weten wat jij hebt doorgemaakt en nog doormaakt! Maar Lucia, zelfs ik ben uiteindelijk weer liefdevol omarmd door de samenleving!

Tot slot, Lucia, het leven zal nooit meer hetzelfde zijn, want "het leven" zal jou onmiskenbaar veranderd hebben.
Ik hoop dat jij uiteindelijk dit evenzo als winst mag ervaren.

Heel heel veel liefs en Sterkte!

Peter
Onderwerp: yes! voorlopig vrij!

En hopelijk hoef je nooit meer terug te gaan naar de gevangenis! Ik leef al sinds de zomer van 2002 mee met je. Toen las ik een heel stuk over je in een Spaanse krant (was toen op vakantie, toen las ik eigenlijk bijna nooit de krant). Ik heb altijd het gevoel gehad dat het niet klopte. Hoewel ik altijd heel nuchter ben, voel ik gewoon dat je onschuldig bent. Ik hoop dat je kan genieten van je vrijheid en je gezin. Dat je kan revalideren en weer een beetje de oude wordt. Helemaal zal wel nooit lukken, maar je kan nu tenminste verder met het leven. Ik wens je veel succes! En ik blijf je volgen via het nieuws.

Knuffel, Ellis
Onderwerp: GEWELDIG NIEUWS

Lieve mevrouw,

Geweldig dat u weer van de buitenlucht kunt genieten.
Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat u onschuldig bent.
Er zijn grove beschuldigingen aan uw adres geuit en Justitie is keer op keer de fout ingegaan.
Ik hoop dat u van uw vrijheid kunt genieten en fijn dat u door zovelen wordt gesteund.

Gewoon iemand die altijd met u heeft meegeleefd.

Veel liefs,
Chantal
Onderwerp: Bevrijding

Beste Lucia,

Van harte gefeliciteerd met je vrijlating.
Ik had je net ook al een mail gestuurd maar deze verdween plotseling zonder verzenden. Het belangrijkste is dat je nu naar huis kunt gaan en ik denk dat je dochter ook ontzettend blij is met je vrijlating. Ze spreken over voorlopige vrijlating maar er zal wel een nieuw proces komen. Het is natuurlijk niet makkelijk voor de hoge elitaire heren rechters die zulke enorme fouten maken. Jij was niet de enige, er zijn veel mensen jou voorgegaan die onschuldig waren veroordeelt. Er is duidelijk iets fout met ons rechtssysteem, dat is toch wel erg griezelig.

Heel veel sterkte en je kunt nu aan je gezondheid werken want ik hoorde dat deze niet zo goed was.

Hartelijke groeten en heel veel geluk in de toekomst,
Betsy
Onderwerp: HOERAA.....

Wat een goed bericht, ik zie het net op de televisie. Wat heb ik vaak aan haar gedacht.

Heel fijn dat ze eindelijk vrij komt maar ook heel erg verschrikkelijk, als zij onschuldig heeft vastgezeten.

Ik geloof dat zij onschuldig is. Hoe pak je in godsnaam je leven weer op, familiekontakten, het kontakt met je man en kind? Kun je nog genieten van het leven daarna of is zij zo kapot gemaakt van binnen, dat zij alleen nog maar kan rillen van angst?

Roddels en achterklap kunnen veel schade toebrengen, in dit geval in een ziekenhuis. Het is een eigen leven gaan leiden (lijden).

Ik heb hier geen woorden voor, maar wens Lucia en familie heel veel sterkte.

Ik hoop, dat zij krijgt waar zij recht op heeft, ook van de regering en de ziekenhuizen.

Met vriendelijke groet,
Marianne
Ik hoop dat zij nu de rust krijgt om te herstellen van haar hersenbloeding. En als zij dan volledig in ere wordt hersteld hoop ik dat zij een ferme schadevergoeding zal mogen ontvangen, zodat zij elders voor de rest van haar leven een zorgeloos bestaan kan gaan leiden. En ik hoop dat de openbare aanklager de rest van Lucia's straf uit moet gaan zitten in Nieuwersluis. Want het is een grof schandaal als je zulke fouten maakt dat je nog mag functioneren in deze verrotte maatschappij. Dit is dat mooie Nederland waar iedereen recht heeft op een eerlijk proces – maar daar denken anderen heel anders over. Dus Meneer Brouwer… het wordt tijd dat u aftreedt. En neem in uw val gelijk maar dit gehele kabinet mee. Lucia ik wensen u al het goede en heel veel sterkte en ik hoop dat u de kracht vindt om alsnog een goed leven te kunnen leiden…

Fam. Hogerhorst
Hartelijk gefeliciteerd met uw voorlopige vrijlating, ze kunnen er eigenlijk ook niet meer onderuit u voorgoed thuis bij uw familie te laten!!!!!!!!
Vanaf dag 1 leven mijn vrouw en ik al met u mee! Mijn vrouw is zelf werkzaam in de zorg en weet donders goed wat er allemaal speelt op hoger niveau in die sector. En nu echt op naar torenhoge schadeclaims richting die falende en op eigen succes geijkte Nederlandse Justitie die in uw zaak geen knip voor de neus waard is geweest, en altijd bang is geweest om kleur te bekennen!!

Bij voorbaat met alles wat komen gaat heel veel succes gewenst

M.V.G.
Ton P.
Onderwerp: Eindelijk!

Hier is een felicitatie op zijn plaats hoewel die overschaduwd wordt door de reden: de vrijlating van mevrouw de B. die onschuldig is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf.

Het hangt in Nederland dus gewoon af van het geluk of het toeval of een veroordeelde de kans krijgt aan te tonen niet schuldig te zijn aan een ernstig misdrijf.

Nu herhaaldelijk is gebleken dat tunnelvisie en een gebrek aan inzet van de rechterlijke macht kunnen leiden tot veroordelingen op basis van geconstrueerd bewijs is de noodzaak die nu nog bestaat voor het aanvragen van een herziening, het novum, niet langer houdbaar als rechtsgrond. De Hoge Raad hanteert het novum begrip uitsluitend om het imago van de rechterlijke macht te beschermen.
Toegeven dat er fouten gemaakt kunnen worden vindt men kennelijk te pijnlijk en daarmee onnodig. Kennelijk is het aanzien van de rechterlijke macht van groter belang dan een zuivere rechtsgang. Aan die situatie moet zo snel mogelijk een eind komen.

Ik feliciteer alle mensen die zich enorm ingezet hebben om Lucia vrij te krijgen met het behaalde resultaat.
Met name mevrouw de Noo en de heer Derksen maar ook haar advocaat en alle anderen. Bedankt voor uw inzet en volharding. Zonder u had dit onrecht nu nog voortgeduurd.

Paul K.
Onderwerp: Gefeliciteerd!

Dag Lucia,

Ik las op nu.nl dat je 'tijdelijk' maar wellicht ook weer structueel als normaal mens vrij mag zijn. Ik feliciteer je daar van harte mee!
Bij gelegenheid was er bij mij een gevoel van nieuwsgierigheid en las dan de website over allerlei zaken. Ik zie ook op de site de foto van jou, ik voel daarbij geen persoon die gedaan heeft waarvan je uiteindelijk werd beschuldigd. Veel sterkte toegewenst!

Eddy,
Ermelo
Onderwerp: Vrijlating

Hoera, hoera,

Nu nog de volledige rehabilitatie van Lucia en een grondige openbare boetedoening van de rechterlijke macht.

Met vriendelijke groet,
Ad
Onderwerp: eindelijk gerechtigheid

Lieve Lucia

Ik ben normaal niet iemand die mailtjes stuurt naar mensen die ik eigenlijk niet ken, maar ik wilde je even laten weten dat ik heel blij voor je ben dat je weer vrij bent. Eindelijk gerechtigheid.
Geniet van je vrijheid en heel veel geluk toegewenst.

Jet
Onderwerp: VRIJ

Beste Lucia,

Als verpleegkundige wil ik U feliciteren met Uw strafonderbreking!
Eindelijk hebben ze in Den Haag door dat U niets gedaan heeft. Schokkend is het te moeten aanzien dat wat U is overkomen gewoon kan in Nederland.

Geniet van Uw Vrijheid!!!

Marten,
Voorburg
# Briefje van Lucia
na haar vrijlating

Lieve mensen,

IK BEN VRIJ!!!!!!!!!!!!!!

Ik kan het nog nauwelijks bevatten, maar ik geniet er wel van :o)
Ik wil jullie allemaal heel erg bedanken voor alles wat jullie in de afgelopen periode voor mij hebben gedaan.
Alle kaarten, brieven, steunbetuigingen e.d. die ik heb mogen ontvangen hebben mij heel erg geholpen om door deze rotperiode heen te komen.

De komende tijd wil ik even bijkomen van alles en een beetje acclimatiseren, maar daarna zal ik langzaam weer onder de mensen komen.

Voorlopig heb ik genoeg aan mijn gezin! :o)

Veel liefs,
Lucia

Eerdere REACTIES

Eerste REACTIES